Linkin Park-rapper Mike Shinoda releaset emotionele EP over de dood van Chester Bennington

Linkin Park-rapper Mike Shinoda releaset emotionele EP over de dood van Chester Bennington

Zes maanden na de dood van zanger Chester Bennington heeft Linkin Park-rapper en producer Mike Shinoda een EP gelost. Drie rauwe songs over hoe hij omgaat met de dood van één van zijn beste vrienden. Shinoda beantwoordde enkele vragen over zijn verwerkingsproces op Twitter, en er zat tussen de emotie ook een klein beetje goed nieuws. 

De dood van Chester Bennington op 20 juli 2017 kwam steenhard aan bij de fans, maar vooral bij z’n vrouw en bandmaten. Mike Shinoda, één van de muzikale masterminds achter én rapper bij Linkin Park, verwerkte zijn verdriet op de enige manier die kent: door muziek te maken. Zes maanden na de dood van Chester releaset hij daarom drie nummers van een nieuwe plaat, Post Traumatic.

Post Traumatic

Op Twitter wilde Shinoda wel wat vragen beantwoorden van fans. Een half uur, en zonder journalisten. Omdat hij direct contact wilde met de fans, omdat zij ook dezelfde pijn voelen als hij. En dat resulteerde in een heel eerlijk gesprek over Post Traumatic, omgaan met de dood van Chester en de toekomst van Linkin Park.

Chester Bennington pleegde op 20 juli 2017 zelfmoord. De zanger had een geschiedenis van misbruik en een drugsverleden, maar leek de laatste jaren op het rechte pad. Hij liet vier kinderen en een vrouw achter, en tienduizenden fans. Er kwam een herrinneringsconcert in de Hollywood Super Bowl, waarover Shinoda ook schrijft. Dat concert werd live uitgezonden.

Alles zelf gedaan

Shinoda schreef de drie nummers zelf én nam alle instrumenten zelf op. Ook al het artwork en de video’s zijn volledig van zijn hand. Voor hem is dat deel van het verwerkingsproces, en hij is ook van plan om dat te blijven doen, tot het niet meer “juist voelt.”

Dit is één van de drie nieuwe nummers van Mike Shinoda. Je kan ze alledrie hier downloaden.

Met deze tweet werd gisteren duidelijk dat Shinoda nieuwe muziek in petto had voor fans.

En vervolgens, toen de nummers online stonden, deze boodschap

De fans staan centraal, en dus werd het een persoonlijk gesprek

Alleen in de studio staan, was erg moeilijk voor Mike

Gelukkig stonden zijn vrienden en familie altijd voor hem klaar

Er komen wel degelijk nog nummers op Post Traumatic

Maar elk nummer én al het artwork zijn 100% door hem gemaakt

Chester kunnen ze nooit vervangen. Maar Linkin Park, die gaan door!

Vragen over zelfdoding? Heb je het moeilijk? 1813 is het noodnummer dat je dag en nacht kunt bellen, 7 dagen op 7.

Gesponsorde artikelen