Londen al helemaal gezien? Met deze 6 tips kan je de stad opnieuw ontdekken

Londen is populairder dan ooit. De kans dat je er als eens geweest bent is groot, de kans dat je nog eens terug wilt waarschijnlijk nog groter. Het is onmogelijk om de stad in één reisje te ontdekken. De klassiekers als de Big Ben en Tower Bridge blijven dan wel mooi, maar Londen heeft zoveel meer om je écht van je sokken te blazen. 

1. BOXPARK

Boxpark  is een pop-up winkelcentrum in de hippe wijk Shoreditch. Het bestaat uit containers waarin vooral winkels, maar ook bars en restaurantjes gehuisvest zijn. Er worden regelmatig optredens georganiseerd en je kan er terecht om de WK-matchen op groot scherm te bekijken. Boxpark bestaat sinds 2011 en verdwijnt in 2015, wees er dus snel bij.

2. LOVEBOX FESTIVAL

Op 18 en 19 juli verandert het Londense Victoriapark van een oase van rust in een dynamisch muziekfestival. Dit jaar verschijnen onder andere Chase & Status, M.I.A, Katy B, Bonobo, Crystal Fighters en The Horrors op meer dan tien verschillende podia.

Een ticket voor het hele weekend kost ongeveer €125.

Meer info vind je hier.

3. YUMCHAA

Als je dan toch de UK bent moet je toch zeker eens thee gedronken hebben. Bij Yumchaa kan je kiezen uit een gigantisch aanbod losse thee en enkele versgemaakte taarten. Er zijn vier Yumchaa Tea Shops verspreid over Londen: overal een gezellige sfeer en gratis wifi. Je vindt de thee van Yumchaa ook op een zestal verschillende markten. Ontdek hier de locaties.

4. BYRON

In Londen vind je ondertussen meer dan dertig Byron hamburgerrestaurants. Altijd eentje in de buurt en dus een goed alternatief voor een klassieke fastfoodketen. Je kan er kiezen uit 7 kwaliteitsvolle, lekkere hamburgers en daarnaast, hoe kan het ook anders, ‘The Ronaldo’: een burger om tijdens het WK je tanden in te zetten. De restaurants zijn allemaal anders maar stijlvol ingericht. Zeker een bezoekje waard als je op zoek bent naar een snelle hap.

5. STREET ART TOUR

De rode toeristenbusjes leiden je naar plaatsen die je al allemaal kent, een street art tour zit daarentegen vol verrassingen. Je kunt op voorhand opzoeken wat je wil zien en zelf een tocht uitstippelen, maar met een gids haal je er waarschijnlijk veel meer uit. Je kan onder meer terecht bij London Graffiti of Shoreditch Street Art Tours.

6. ROUGH TRADE RECORDS

Rough Trade heeft twee muziekwinkels in Londen: West en East. Rough Trade West bestaat al meer dan dertig jaar en is een vaste stek voor liefhebbers van de onafhankelijke record stores. Rough Trade East is veel groter en werd geopend in 2007. Je vindt er massa’s cd’s en vinylplaten en het personeel wijst je er graag de weg. Er vinden regelmatig optredens en andere evenementen plaats. Op 11 juli kan je er bijvoorbeeld gaan kijken naar ‘Mistaken for Strangers’, een recente documentaire over The National.

Meer
Lees meer...