Louis Tomlinson installeert scherm op Glastonbury zodat fans match Engeland-Slowakije kunnen zien

Britse voetbalfans die dit weekend aanwezig waren op het festival Glastonbury hebben een nieuwe nationale held. En nee, het is niet Harry Kane die het verlossende doelpunt maakte, maar wel Louis Tomlinson. Dankzij de zanger konden de fans vanop het festival namelijk toch kijken naar de wedstrijd.

De Britse zanger Louis Tomlinson, die vroeger nog deel uitmaakte van de boyband One Direction, was dit weekend aanwezig op het Britse festival Glastonbury. Hij wilde daar kijken naar de wedstrijd Engeland-Slowakije op het EK voetbal, maar dat bleek niet zo makkelijk. Het festival weigerde om de wedstrijd uit te zenden op groot scherm, dus nam Louis Tomlinson het heft in eigen handen.

Tv-scherm

We zijn in de knock-outfase van het EK voetbal beland en daarbij nam Engeland het zondag op tegen Slowakije. Maar heel wat Britse fans dreigden de match te moeten missen. Want het festival Glastonbury weigerde om grote schermen te plaatsen om de match te volgen, aangezien er op dat moment enkele grote headliners op het podium stonden.

Louis Tomlinson, die als festivalganger aanwezig was op Glastonbury, wilde toch absoluut de wedstrijd bekijken. Daarom trok hij zondagochtend naar een winkel in de buurt en kocht daar een televisie en een generator om de match te kunnen tonen op het festival. Aanvankelijk wilde hij dit op een rustige locatie in de backstage doen, maar daar was de verbinding niet goed genoeg, waardoor hij besloot om het scherm op de festivalweide te plaatsen. Op de eerste locatie waar de zanger zijn scherm plaatste, kwam de security tussen, waarna het scherm een nieuwe plaats kreeg op een minder drukke plaats. Uiteindelijk verzamelde er een hele groep supporters zich rond het scherm.

“Het is eigenlijk het tweede scherm dat ik kocht”, vertelde de zanger tijdens de verlengingen aan de Guardian. “Het eerste dat ik kocht was gebroken. Ik wilde eigenlijk geen credit nemen voor dit scherm, want het zag er lang uit dat we zouden verliezen, maar nu ben ik blij dat we gelijk staan.” Uiteindelijk kon Engeland de wedstrijd toch nog winnen. En het publiek op Glastonbury kon dankzij de voormalige One Direction-zanger genieten van de thriller.

Bekijk hier enkele beelden van het scherm van Louis Tomlinson:

@lottietomlinson

Its coming homeeee 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

♬ Three Lions (Football's Coming Home) – Baddiel, Skinner & Lightning Seeds
Meer
Lees meer...