Left Right
scrollTop top

‘Love Island UK’ krijgt voor het eerst deelnemer met fysieke handicap


Love Island UK
© ITV

Het programma Love Island in het Verenigd Koninkrijk krijg komend seizoen meer dan waarschijnlijk voor het eerst een deelneemster met een fysieke handicap. De organisatie zou daarvoor actief contact hebben opgenomen met meerdere influencers. Milly Pickles, een 26-jarige vrouw uit Bournemouth die enkele jaren geleden haar been moest laten amputeren nadat ze was geëlektrocuteerd, zou toegezegd hebben en te zien zijn in het nieuwe seizoen dat binnenkort te zien is.

Bij ons is sinds eind vorige maand het nieuwste seizoen van Love Island NL te zien op GoPlay.be. Over een derde seizoen met Vlaamse deelnemers is voorlopig nog niets geweten, maar in de UK zijn ze binnenkort – eind juni – al toe aan het zevende seizoen van de populaire realityreeks. Die reeks lijkt een opvallende primeur te bevatten.

Volgens de website The Sun zal aan Love Island UK namelijk voor het eerst iemand deelnemen met een zichtbare fysieke handicap. De casting van het programma zou daarvoor actief contact hebben opgenomen met influencers met een handicap. “Het maakt allemaal deel uit van het plan de show om zo divers mogelijk te maken. De definitieve line-up is nog niet bekendgemaakt, maar het zou ideaal zijn als ze minstens één eilandbewoner met een handicap hadden”, zei een bron binnen zender ITV2.

Milly Pickles

Eén van de personen die daarbij gecontacteerd zou zijn, is Milly Pickles. De 26-jarige para-atlete verloor enkele jaren geleden een been nadat ze geëlektrocuteerd was geraakt met 750 volt. Daarbij was ze voor 36 procent van haar lichaam verbrand geraakt, vooral intern. Ze verbleef na het ongeval 2,5 maanden in het ziekenhuis en onderging meerdere operaties.

Toch bleef Milly niet bij de pakken zitten. Met een prothese leerde ze opnieuw lopen en begon ze zelfs nog actiever te sporten dan voordien. Ze gebruikt haar verhaal ook om via haar blog en sociale media anderen te helpen die in een gelijkaardige situatie zitten. “Ik ben vreemd genoeg gelukkig en wil gewoon anderen helpen”, zei ze daarover.

Bekijk het verhaal van Milly Pickles

@millypickles1

My journey since getting electrocuted ❤️ ##fyp ##positive ##grateful ##happiness

♬ Chicago Freestyle – Remix – Losfrms800

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…