Lucas en Mila zijn passé: dit waren de populairste babynamen van 2017

Lucas en Mila zijn passé: dit waren de populairste babynamen van 2017

Dit jaar waren Liam en Louise de populairste voornamen voor baby’s in Vlaanderen. Vooral bij de jongens is het opvallend dat Lucas na twee jaar op één, nu wegzakt naar de vierde plaats. Louise stond twee jaar geleden ook al op de eerste plaats bij de meisjesnamen. 

De populairste babynamen van 2017 zijn voorlopig Liam en Louise, dat blijkt uit cijfers van Kind en Gezin. Dit jaar zijn er in Vlaanderen 309 Liams geboren en 349 Louises. Noah en Olivia stranden op de tweede plaats, met 292 en 327. Dus tenzij er de komende twee dagen nog 17 Noahs en 22 Olivias geboren worden, zijn Liam en Louise officieel de populairste namen van 2017.

We blijven traditioneel

Al hebben we een nieuwe nummer één, we blijven vooral traditioneel in onze voornamen. Zo zijn er dit jaar geen Beyoncés of Shakiras geboren en amper twee meisjes met de naam Rihanna. De namen van populaire voetballers blijven eveneens beperkt. Er werd geen Vlaamse Ronaldo geboren en amper één Messi.

Maar ook de tweeling van Beyoncé en JAY-Z, Sir en Rumi, heeft de Vlaming niet geïnspireerd. Er werden geen baby’s met die namen geboren dit jaar. En ook de babynamen van Kanye West en Kim Kardashian werden niet gesmaakt. Sorry, North en Saint, misschien volgend jaar.

Instagram Beyoncé

Series

Waar de Vlaming dan weer wel z’n mosterd haalde, was de populaire reeks Game of Thrones. Zo werden er dit jaar al achttien meisjes met de naam Arya geboren, twee meisjes met de naam Sansa en ook twee meisjes met de voornaam Khaleesi. Bij de jongens zijn er dan weer zes Jons geboren.

Ook het overlijden van Carrie Fisher eind vorig jaar lijkt een aantal Vlaamse koppels geïnspireerd te hebben. Zo werden er vijf meisjes met de naam Leia geboren. Waarschijnlijk vernoemd naar haar Star Wars-personage Prinses Leia.

Liefde voor de L

Wel is het opvallend dat veel namen in de top 10 met de letter L beginnen. Bij jongens zijn dat zes van de tien namen. Liam, Lucas, Lars, Leon, Louis en Lewis prijken in de top 10. Bij de meisjes begint enkel de nummer één met de letter L en is de E dan weer populairder. Zo vinden we Emma, Ella, Elise en Elena terug in de top 10.

HBO/Game of Thrones

Top 10 Vlaanderen

Top 5 Antwerpen

Top 5 Limburg

Top 5 Oost-Vlaanderen

Top 5 West-Vlaanderen

Top 5 Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Ben je benieuwd hoe populair jouw voornaam dit jaar was? Dan kan je dat opzoeken op de website van Kind en Gezin.

Gesponsorde artikelen