Mag je gokken op ‘De Mol’? Alleen onder vrienden, maar zelfs dan moet je oppassen!

Mag je gokken op ‘De Mol’? Alleen onder vrienden, maar zelfs dan moet je oppassen!

‘De Mol’ is nog maar twee afleveringen ver maar iedereen heeft wel al een mening over wie de saboteur is. Veel mensen organiseren dan ook een weddenschap onder vrienden of op het werk over het VIER-programma, maar mag dat eigenlijk wel?

Jeffrey, Pascale, Steve, Lloyd of toch nog iemand anders … wie is dit seizoen de verrader in De Mol op VIER? Het is momenteel een van de populairste gespreksonderwerpen onder vrienden of op het werk.

Heel wat mensen organiseren dan ook een weddenschap om te voorspellen wie de mol is. De echte fanatieke kijkers hebben misschien zelfs al gezocht of je ergens geld kan inzetten op de uitkomst van het populaire VIER-programma. Die kunnen beter stoppen met zoeken want zo’n weddenschappen zijn illegaal en zal je dus niet vinden.

Weddenschappen op De Mol verboden

Twee jaar geleden bood goksite Ladbrokes wel zo’n weddenschap aan, maar daarin werden ze teruggefloten door de Kansspelcommissie. Het probleem is dat De Mol eind vorig jaar is opgenomen en er dus een aantal mensen, hoe klein die groep ook is, weten wie de mol is.

“Weddenschappen op de uitkomst van De Mol zijn illegaal en goksites mogen ze dan ook niet aanbieden. Een belangrijke voorwaarde voor een weddenschap is dat het een onzekere gebeurtenis betreft”, legde de Kansspelcommissie vorig jaar nog uit in Het Nieuwsblad.

Inzet niet hoger dan twee euro

Maar mag je onder vrienden wel nog een weddenschap organiseren over De Mol? In theorie is ook dat verboden, maar sinds het wereldkampioenschap voetbal in 2014 is er voor zo’n zaken een aangepaste regulering.

Concreet komt het er op neer dat zo’n weddenschappen toegestaan zijn als er maar één wedmogelijkheid is (wie is de mol?) en de inzet niet meer is dan twee euro. Je mag dus gerust de mollenjager in jezelf loslaten, maar veel meer dan de eer zal je er niet mee winnen.

Gesponsorde artikelen