Man met kettingzaag maakt 5 slachtoffers, van wie 2 zwaargewond in Zwitserland

In het Zwitserse Schaffhausen houdt de politie een klopjacht op een man met een kettingzaag. Die zou volgens de politie vijf mensen verwond hebben, van wie twee zwaargewond. Volgens getuigen koos de dader at random zijn slachtoffers uit. Een oudere man zou zware hoofdwonden opgelopen hebben. De lokale politie spreekt van een “bijzondere situatie”. Nu is bevestigd dat de dader effectief een kettingzaag gebruikte.

De aanval vond plaats in een gebouw van verzekeringsmaatschappij CSS, dat bevestigt de woordvoerder van het bedrijf. Ook zijn twee van slachtoffers werknemers van de verzekeringsmaatschappij. “Twee van onze werknemers zijn naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt de woordvoerster aan Blick. Ze werden geopereerd, maar “we weten niet hoe het met hen gaat. We zoeken nog uit of er klanten bij de slachtoffers zijn”, klinkt het nog. “Ik ben nog steeds in shock”, vertelt een andere ooggetuige aan Radio SRF. “Helaas is de dader nog niet gepakt, maar de bevolking is op tijd gewaarschuwd geweest.”

Er worden helikopters ingezet om naar de man te zoeken. Het zou om een man van ongeveer 1 meter 90 gaan met ongekamde haren en een verward uiterlijk. Hij rijdt in een witte Volkswagen Caddy.

Ook krijgt de lokale politie versterking van naburige kantons. Dat meldt de Zwitserse nieuwswebsite Blick. Een politiewoordvoerster meldt dat de identiteit van de man niet bekend is. “We weten alleen dat iemand meerdere mensen heeft verwond.” De oude binnenstad is momenteel volledig afgesloten. Buurtbewoners moeten binnen blijven.

Meer
Lees meer...