Left Right
scrollTop top

Marie Vinck speelt haar eerste hoofdrol in een film in ‘Ritueel’, het vervolg op ‘De Behandeling’


De opnames van Ritueel zijn onlangs van start gegaan in Tervuren. Het gaat om Hans Herbots’ nieuwe langspeelfilm en een vervolg op De Behandeling uit 2014. De hoofdrollen worden vertolkt door Marie Vinck en Geert Van Rampelberg, de release van de film is voorzien in het voorjaar van 2022.

Zeven jaar zijn er intussen verstreken sinds De Behandeling en nu de Netflix-reeks The Serpent is afgerond – klaar voor een release in april – kiest Hans Herbots opnieuw voor een langspeelfilm op eigen boden en opnieuw voor een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder.

“Belgisch en universeel”

“Carl Joos’ bewerking van Mo Hayders boek maakt de film tegelijk heel Belgisch én universeel”, reageert de regisseur. “Ik hou van genrefilms die een verborgen portret zijn van het hoofdpersonage, en in deze film wordt een ingenieuze plot verweven met een karakterstudie. Het wordt een fragiele, maar spannende film.”

© Eyeworks/NyklyN

Het plot draait deze keer rond Kiki, een gedreven duikster die meegezogen wordt in een reeks van gebeurtenissen die zich vermengen met haar persoonlijk leven. Marie Vinck vertolkt deze hoofdrol waarin ze een personage mag vertolken die de strijd zal moeten aangaan met demonen uit haar persoonlijke leven.

Vorig jaar moesten de opnames van Ritueel door de coronapandemie uitgesteld worden, maar dankzij het Covid-19-protocol dat er nu is, konden de opnames gestart worden onder strikte veiligheidsmaatregelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…