Marijn ‘Balthasar Boma’ Devalck is ‘F.C. De Kampioenen’ beu: “Het begint naar kindertheater te neigen”

Marijn ‘Balthasar Boma’ Devalck is ‘F.C. De Kampioenen’ beu: “Het begint naar kindertheater te neigen”

Voor Marijn Devalck is het wel welletjes geweest. Als het van hem afhangt, zal de nieuwe ‘Kampioenen’-film ook de laatste zijn. “Ik voel de goesting niet meer”, stelt de acteur. “Soms begon de reeks naar kindertheater te neigen. Dat kon toch niet de bedoeling zijn.”

“Ik voel de behoefte niet meer om Boma te spelen”, zegt Marijn Devalck in Dag Allemaal. Toch heeft de acteur doorgezet, om de ploeg niet in de steek te laten. Maar voor hem mag het nu, na de derde film, toch eindigen. “Ik voel de goesting niet meer. Ik had ook mijn twijfels bij het scenario. Maar de collega’s waren dolenthousiast, wie ben om het tegen te spreken?”

“Ongeloofwaardig”

Devalck noemt de veranderingen van sommige personages “ongeloofwaardig”. Zelf had Devalck F.C. De Kampioenen eerder de kant van Van Vlees en Bloed zien opgaan. “Daarin speelt iedereen doodernstig, maar maken de situaties het verhaal grappig”, stelt hij.

Hoe de personages van Carry Goossens (Oscar Crucke) en Herman Verbruggen (Marc Vertongen) in de VRT-reeks zijn geëvolueerd, vind hij spijtig. Om nog maar te zwijgen van zijn eigen personage, de iconische Balthasar Boma. “Door die wissel in de personages vond ik de reeks soms naar kindertheater neigen”, is hij hard.

Televisiegeschiedenis

Al weet hij natuurlijk ook dat F.C. De Kampioenen een fenomeen is. “We hebben televisiegeschiedenis geschreven”, stelt hij. Maar daar mag nu een einde aan komen voor de acteur. “We kunnen met Forever eindigen in schoonheid. ’t Is een mooie film geworden, echt waar!”

Gesponsorde artikelen