Left Right
scrollTop top

Mark Zuckerberg bevestigt zijn komst naar het Europees Parlement in Brussel


Mark Zuckerberg bevestigt zijn komst naar het Europees Parlement in Brussel

Facebook-CEO Mark Zuckerberg zal binnenkort naar Brussel afzakken voor een meeting in het Europees parlement. In de meeting, die plaats zal vinden achter gesloten deuren, zal het gaan over het recente privacyschandaal van Facebook. 

Facebook kwam onlangs terecht in een privacyschandaal, waardoor CEO Mark Zuckerberg zich in het Amerikaanse Congres moest gaan verdedigen. Maar nu zal hij dit ook moeten doen in het Europees Parlement in Brussel.

Privacyschandaal

Enkele maanden geleden kwam aan het licht dat het politiek adviesbureau Cambridge Analytica met behulp van een persoonlijkheidsquiz op Facebook de data van zo’n 50 miljoen gebruikers verzamelde om met deze gegevens de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Als gevolg van deze grootschalige schending van de privacy van z’n gebruikers, moest Mark Zuckerberg zich gaan verdedigen op een hoorzitting in het Amerikaanse Congres. Deze marathonzitting die alles samen meer dan 10 uur in beslag nam, was veelal een maat voor niets. Veel senatoren waren duidelijk niet volledig op de hoogte van de situatie en Zuckerberg deed meermaals beroep op het vage “mijn team komt daarop terug”.

Europees Parlement

In de nasleep van deze zitting vroegen ook het Britse Lagerhuis en het Europees Parlement voor een gelijkaardige zitting. Voor het Britse Lagerhuis bevestigde Zuckerberg zijn komst al. Het Europees Parlement moest langer wachten op de bevestiging van de CEO.

Maar nu laat het Europees Parlement via Twitter weten dat Zuckerberg hun uitnodiging heeft aanvaard en dus binnenkort zal afreizen naar onze hoofdstad om daar in dialoog te gaan met de leden van het Europees Parlement.

Achter gesloten deuren

De zitting zal er wel totaal anders uitzien dan die in het Amerikaanse Congres. Daar was de volledige zitting publiek en live op tv en via het internet te volgen. Bij het Europees Parlement zal het gaan om een zitting achter gesloten deuren.

In de post op Twitter bevestigt Antonio Tajani, de president van het Europees Parlement, de komst van Zuckerberg en legt hij uit dat de meeting als doel heeft “de problemen omtrent het gebruik van persoonlijke data te verduidelijken”. Tajani ziet de komst van Zuckerberg als “een stap in de juiste richting om het vertrouwen terug te winnen”. Zuckerberg zal “zo snel mogelijk” naar Brussel zal afreizen en Tajani hoopt dat dat al volgende week zal zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396