Max Verstappen (25) bij club van 500 rijkste Nederlanders

F1-wereldkampioen Max Verstappen behoort met een geschat vermogen van 120 miljoen euro nipt bij de 500 meest vermogende Nederlanders.

Dat blijkt uit de jaarlijkse rijkenlijst van Quote 500. Zijn vermogen is net voldoende om de top 500 te halen. De halve Belg is met 25 jaar de jongste persoon ooit op de lijst. Verstappen tekende eerder dit jaar een monstercontract bij Red Bull dat hem zo’n 50 miljoen euro per jaar oplevert.

Charlene de Carvalho-Heineken in 2014 – Getty Images

Ondanks het moeilijke beursklimaat – zo verloor Just Eat Takeaway-oprichter Jitse Groen op papier driekwart van zijn rijkdom – slaagden de 500 rijkste Nederlanders erin om hun opgetelde vermogen met 4,7 procent op te trekken tot 230 miljard euro.

“De plus valt daarmee een stuk lager uit dan vorig jaar, evengoed toont het aan dat het gaspedaal op de linkerbaan van economisch Nederland nog altijd diep wordt ingetrapt”, schrijft Quote.

Op 1 staat zoals gewoonlijk Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken, met een vermogen van maar liefst 12,8 miljard euro. Dat is dus ruim honderd keer zoveel als Verstappen.

(fjc)

Meer
Lees meer...