Mbappé uitgespuwd door voetbalfans na match tegen België door gedrag in slotminuten

Kylian Mbappé speelde tegen de Rode Duivels een sterke wedstrijd, maar toch kreeg de jonge Franse spits na de overwinning van Frankrijk veel kritiek van op sociale media van de neutrale voetbalfans. Zijn gedrag op het einde van de wedstrijd zorgde bij velen voor frustratie.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Met zijn amper 19 jaar is Kylian Mbappé de tweede jongste speler op het wereldkampioenschap. Toch is de Franse spits, die de tweede duurste speler ooit is, al een absolute wereldster. Hij schittert al twee jaar in de Franse competitie en is ook in Rusland bezig aan een sterk WK.

Vergelijking met Neymar

Ook tegen België was Mbappé een van de betere Fransen op het veld en zorgde hij voortdurend voor dreiging. Zo hielp de razendsnelle aanvaller Les Bleus aan de 1-0 overwinning en de finaleplaats komende zondag.

Mbappé toonde zich ondanks zijn jonge leeftijd echter ook als een geslepen, ervaren spelen in het laatste kwartier van de wedstrijd. Bij de minste aanraking ging hij gaan liggen (de vergelijking met Neymar was nooit ver weg) en deed hij er alles aan om tijd te winnen.

Mbappé loopt weg met bal

Het gedrag van de aanvaller van PSG kreeg veel kritiek op Twitter en andere sociale media. Vooral zijn actie in de slotminuten kon op weinig begrip rekenen. Mbappé liep met de bal buiten toen hij werd opgejaagd door Toby Alderweireld en Dries Mertens.

De Rode Duivels wilden snel inwerpen om nog iets aan hun achterstand te doen, maar Mbappé liep weg met de bal. Toen hij daarna een duw kreeg, ging de Fransman theatraal liggen. Het leverde hem uiteindelijk een gele kaart op van scheidsrechter Andres Cunha.

Bekijk hier de actie van Mbappé en de reacties op Twitter

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Meer
Lees meer...