Is de strijd tegen Verstappen nu echt begonnen? McLaren kiest resoluut voor Lando Norris in titelstrijd

McLaren heeft besloten Lando Norris voorrang te geven boven teamgenoot Oscar Piastri in de strijd om het Formule 1-kampioenschap. Het team zet hiermee in op maximale kansen om de titel te winnen.

McLaren zet vol in op Lando Norris in de jacht op de Formule 1-titel. Volgens teambaas Andrea Stella is de strategie aangepast om Norris extra ondersteuning te geven. De beslissing werd genomen na interne discussies. Vorige race eindigde Norris’ teamgenoot Oscar Piastri nog boven hem.

Nieuwe strategie

Norris, die momenteel 62 punten achter Max Verstappen staat in het kampioenschap, bevestigde de nieuwe aanpak. “We hebben een goed plan bedacht om dit aan te pakken,” zei hij. Hoewel Piastri als vierde in het klassement staat, zal hij vanaf nu vooral moeten ondersteunen waar nodig.

De Australische coureur benadrukte dat hij bereid is om te helpen, ondanks dat het lastig is om als coureur achtergesteld te worden. “Er is een groter plaatje dan alleen mijn eigen carrière,” aldus Piastri.

Met nog 232 punten te verdelen in het kampioenschap, ziet McLaren kansen om het gevecht aan te gaan. Stella benadrukt dat het ‘prioriteren’voortrekken’ van de best geplaatste coureur noodzakelijk is om de titelkansen te vergroten. “Onze focus ligt op winnen, maar op de juiste manier. We geven de voorkeur aan Lando, zonder onze principes van sportiviteit en fair play te schaden.”

Meer
Lees meer...