Verlaat Max Verstappen Red Bull? Monstercontract lonkt bij Mercedes

Is er een megatransfer op komst in de Formule 1? Volgens diverse media heeft Mercedes een gigantisch contractvoorstel neergelegd bij Max Verstappen. De Nederlander zou zich niet meer helemaal thuis voelen bij Red Bull, maar de vraag is of Mercedes hem kan overtuigen dat hun wagen goed genoeg is om mee te strijden voor de wereldtitel.

Het Britse tabloid The Sun meldde als eerste over de mogelijke transfer van Max Verstappen naar Mercedes. De Duitse renstal zou een contract klaar hebben liggen van maar liefst 150 miljoen euro per jaar. Dat is drie keer zoveel als wat Verstappen momenteel verdient bij Red Bull.

Volgens SunSport staat Verstappen niet afwijzend tegenover een overstap. Zijn vader Jos en manager Raymond Vermeulen zouden zelfs al een meeting gepland hebben met de teambazen van Mercedes: Toto Wolff, Mercedes-Benz CEO Ola Kallenius en zakenman Sir Jim Ratcliffe (Ineos).

Onvrede bij Red Bull

Een vertrek van Verstappen bij Red Bull is niet helemaal onlogisch. De 26-jarige Nederlander behaalde de voorbije drie jaar drie wereldtitels bij de Oostenrijkse renstal en staat ook dit seizoen op kop. Toch is er heel wat onrust bij Red Bull.

Enkele maanden geleden werden er beschuldigingen geuit aan het adres van teambaas Christian Horner over ongepast gedrag tegenover een vrouwelijke collega. Hoewel Horner vrijgesproken werd, zou die zaak de sfeer binnen Red Bull grondig hebben aangetast.

Die problemen hebben ertoe geleid dat Adrian Newey besloot om Red Bull te verlaten. De 65-jarige ingenieur, een expert op het gebied van aerodynamica, wordt door velen gezien als de drijvende kracht achter het succes van de wagens waarmee Verstappen zijn titels behaalde. Newey vertrekt vermoedelijk naar Ferrari om Lewis Hamilton volgend jaar te helpen aan een nieuwe titel.

Auto

Verstappen heeft nog een contract tot 2028 bij Red Bull, maar hij kan daar met een forse afkoopsom onderuit. Als Mercedes bereid is te betalen, kan Verstappen in theorie in 2025 voor hen gaan rijden.

Naast het financiële aspect zal Verstappen echter vooral naar de sportieve prestaties kijken. De wagen van Mercedes was de afgelopen jaren niet competitief genoeg om mee te doen voor de wereldtitel. De Duitse renstal zal Verstappen dus moeten overtuigen dat ze volgend jaar wel opnieuw kunnen meedoen om de titel, anders zal zelfs een monstercontract hem niet overtuigen.

Meer
Lees meer...