Meat Loaf (74), zanger van onder andere ‘Paradise By The Dashboard Light’, overleden

Marvin Lee Aday, die we allemaal beter kennen onder zijn artiestennaam Meat Loaf, is afgelopen nacht overleden. Dat staat in een statement dat gepost werd op de officiële Facebookpagina van de artiest. Meat Loaf haalde in z’n verjaardag verschillende hits, die zelfs tot vandaag op zowat elk trouwfeest te horen zijn. Hij werd 74 jaar oud.

“Het breekt onze harten dat we moeten laten weten dat de onvergelijkbare Meat Loaf afgelopen nacht overleden is in het bijzijn van zijn vrouw Deborah, zijn dochters Pearl en Amanda, en zijn beste vrienden.” Met die woorden op Facebook wordt het overlijden van de legendarische zanger Meat Loaf bekendgemaakt. Er is geen doodsoorzaak gegeven.

Meat Loaf

Meat Loaf startte zijn muzikale carrière in 1968 met de rockband Meat Loaf Soul. Hij koos die naam omdat zijn football coach hem door zijn postuur de bijnaam ‘Meat Loaf’ had gegeven. De groep veranderde enkele keren van bezetting en naam, maar schopte het wel al tot het voorprogramma van de legendarische Janis Joplin. Later vervoegde hij de cast van de musical Hair, waarna hij een tijdje als duet optrad met zijn tegenspeelster Shaun ‘Stoney‘ Murphy. Zij waren in de jaren 70 de openingsact voor onder andere the Who en Alice Cooper. Later verscheen Meat Loaf ook nog in de musicals More Than You Deserve, The Rocky Horror Show en Rockabye Hamlet.

Terwijl hij furore maakte in de musicalwereld bracht hij in 1977 ook zijn eerste soloalbum uit. Het album ‘Bat Out of Hell’ is tot op heden een van de tien best verkochte albums aller tijden. Op dat album was het nummer Paradise by the Dashboard Light te vinden. Dat is een duet met Ellen Foley en groeide uit tot een rockklassieker. In 1993 volgde een andere klassieker: I’d do anything for love (but I won’t do that). Met dat nummer won hij de Grammy voor Best Solo Rock Vocal Performance.

Naast zijn succes in de muziekwereld, verscheen Meat Loaf ook als acteur in verschillende films. Hij was zo onder andere te zien in de verfilming van de musical The Rocky Horror Show en de klassieker Fight Club, waarin hij de rol van Robert ‘Bob’ Paulson speelde.

De post op de Facebookpagina van Meat Loaf eindigt met enkele woorden voor zijn trouwe fans. “We weten hoeveel hij betekende voor zovelen onder jullie. We appreciëren jullie liefde en steun terwijl we rouwen over het verlies van een inspirerende en mooie man. We danken jullie voor je begrip voor onze nood aan privacy op dit moment. Van zijn hart naar jullie zielen: stop nooit met rocken!”

Meer
Lees meer...