Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: nieuwe seizoenen van ‘Succession’, ‘American Horror Story’ en ‘Locke and Key’, de nieuwe reeks ‘Invasion’, heel ‘The Office US’ en ‘Atlanta’


Halloween nadert en dus kunnen we ons voordeel wel doen met reeksen als American Horror Story of Locke & Key. Maar evengoed kunnen we één van de 188 afleveringen van The Office US (opnieuw) streamen of het geniale Atlanta van Donald Glover., dat voor het eerst te streamen is En bij het nieuwe Invasion stond de Belg Jakob Verbruggen achter de camera! Weer meer dan genoeg keuze dus.

Series

Op Streamz is het derde seizoen van Succession van start gegaan en dan kunnen we niet anders dan ons overzicht ermee starten. Succession is namelijk wat ons betreft de beste serie van pakweg de laatste tien jaar en toont hoe perfect een serie kan zijn. Elke vertolking is er helemaal op en de dialogen zijn zo geperfectioneerd dat elke aflevering voorbij rolt. Aan het begin van het derde seizoen is de oorlog losgebroken in de familie Roy, de rijke familie rond mediamagnaat Logan Roy. Zoon Kendall heeft aan het einde van het tweede seizoen immers op een persconferentie toegelicht dat vader Roy best wist van misbruikincidenten op cruises en dat hij persoonlijk toezag op de toedekking via wettelijke procedures. Nu worden de Roys gedwongen om een kant te kiezen.

Invasion op AppleTV+ gaat van start met de eerste drie afleveringen. Apple gooide maar liefst zo’n 170 miljoen EUR tegen deze serie aan en legde de regie voor de eerste aflevering van de reeks in handen van de Belg Jakob Verbruggen, die eerder al werk verrichte voor grote reeksen als House Of Cards, Black Mirror en The Alienist. De reeks draait rond een alieninvasie – of wat had je gedacht? – die zich op vier continenten afspeelt. Er werd voor Invasion gefilmd in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Marokko en Japan.

Op Disney+ hebben ze eindelijk de twee seizoenen van Atlanta aan het aanbod toegevoegd. De reeks waarin Donald Glover niet alleen acteert, maar die hij zelf ook schreef en produceerde en waarvoor hij ook vier afleveringen regisseerde wordt door serieliefhebbers al jarenlang als een juweeltje gezien. Het verhaal draait losjes rond twee neven die proberen door te breken in de rapscene van Atlanta – de ene is een artiest, de ander zijn manager – maar dat is maar een los koordje waar vooral een heleboel andere inventieve verhalen aan worden opgehangen. Het is al enige tijd stil rond Atlanta, het tweede seizoen dateert van 2018, maar eerder deze week liep het verlossende bericht binnen dat de opnames van het derde seizoen van de reeks afgerond zijn. Na het derde komt ook nog een vierde seizoen. Om naar uit te kijken!

Negen seizoenen en 188 afleveringen van The Office US zijn nu op Netflix te vinden. De uitstekende reeks is een remake van de BBC-reeks uit 2001 van Ricky Gervais en Stephen Merchant over het reilen en zijlen in een papierbedrijf dat geleid wordt door een incompetente baas. Het voorzichtige eerste seizoen – dat uit zes afleveringen bestaat – is nog een kopie van het origineel, maar vanaf het tweede seizoen vindt The Office US steeds meer zijn eigen stem. Waar van de originele serie The Office twee seizoenen werden gemaakt, hield The Office US het negen seizoenen uit. Steve Carrell is briljant als Michael Scott, de bedrijfsleider die eigenlijk heel eenzaam is en gewoon graag gezien wil worden door zijn werknemers.

Ook de nieuwe animatiereeks Inside Job op Netflix is in feite een werkplekkomedie. De serie speelt zich af in Cognito Inc., een geheimzinnige overheidsorganisatie die ervoor moet zorgen dat elke complottheorie in de publieke opinie een complottheorie blijft. Inside Job heeft alleszins de ambitie om een satire te zijn op de actualiteit. Het zal ons benieuwen of dat ook gelukt is.

Nog een nieuwe animatiereeks op Netflix is Maya And The Three. De Maya uit de titel viert haar vijftiende verjaardag wanneer ze plots bezoek krijgt van Lord Mictlan, de kwaadaardige god van de oorlog die in de onderwereld huist. Hij komt met schokkend nieuws over haar afkomst, en met onheilspellend nieuws. Deze nieuwe animatiereeks is geïnspireerd door de eeuwenoude cultuur van de Maya’s en de Azteken, maar belooft vooral veel avontuur.

Halloween nadert en dus was voor Netflix de timing ideaal om het tweede seizoen van Locke & Key te lossen. De serie waarin geheimzinnige sleutels een stel kinderen magische krachten geeft was een grote hit. In het tweede seizoen wordt het leven van de personages nog verder uitgediept en is er ook nog plaats voor enkele nieuwe sleutels.

Nog een langverwachte terugkeer is die van American Horror Story. De negen eerdere seizoenen van de anthology reeks waren al op Disney+ te zien, nu is ook het tiende seizoen er van start gegaan. Die reeks heeft de ondertitel Double Feature meegekregen en zal dus twee verhalen vertellen in plaats van één. De eerste aflevering is nu te zien en daarin is te zien hoe een schrijver samen met zijn zwangere vrouw en dochter naar het strand verhuist. Seriegetrouwen Sarah Paulson en Evan Peters zijn er nu ook weer bij en ook Macaulay Culkin, de jongen uit Home Alone, heeft na een carrière vol worstelingen weer een grotere rol te pakken.

Van een heel andere orde, maar tegelijkertijd ook horror is 22.juli, een zesdelige Noorse reeks die het verhaal vertelt over de aanslagen in Oslo en Utøya op 22 juli 2011 vanuit het standpunt van journalisten, politie, medisch personeel en burgers. Alle afleveringen zijn nu beschikbaar op Streamz.

En tot slot ook nog een verrassing op Disney+, want daar is Studio Tarara beschikbaar gesteld, een Vlaamse reeks die op vtm te zien was in 2019. De dramaserie verplaatst zich naar het leven achter de schermen en volgt een ploeg tijdens het maken van een sketchshow in de vroege jaren 90. Veel willen we niet vertellen, maar Janne Desmedt en Peter Van Den Begin acteren meesterlijk.

Nieuwe films

Een populaire Halloweenoutfit die elk jaar terugkeert en een boost heeft gekregen sinds Margot Robbie haar vertolkt in de DC-films is Harley Quinn. Birds Of Prey: And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn – die in het begin van 2020 bij ons in de zalen kwam – is een geschifte en hyperkenetische, maar tegelijkertijd een erg leuke en inventieve film over Quinn waarin we zien hoe ze haar leven leidt en daarbij ook heel wat mensen tegen zich in het harnas jaagt. Eén van die mensen is misdaadbaas Roman Sionis (een wat fletse Ewan McGregor). Hij is op zoek naar een diamant, die in handen is van de jonge Cassandra Cain (Ella Jay Basco). Quinn besluit naar Cassandra en de diamant op zoek te gaan, met als inzet haar eigen leven. Netflix heeft de film aan zijn aanbod toegevoegd.

Uit dezelfde periode komt ook Richard Jewell aanwaaien op Netflix, de vorige film van Clint Eastwood. Richard Jewell vertelt het verhaal van een bewakingsagent die, tijdens de festiviteiten rond de Olympische Spelen in Atlanta in 1996, een verdacht bompakket ontdekt, de autoriteiten waarschuwt en ervoor zorgt dat er niet meer doden vallen dan de twee slachtoffers die daar te betreuren vielen. Het is ook diezelfde Richard Jewell die later door de FBI in het vizier genomen wordt als hoofdverdachte. Het levert een redelijk middelmatige film op, die toch de moeite waard wordt door de acteerprestaties van Sam Rockwell en vooral ook hoofdrolspeler Paul Walter Hauser.

Oudere films

Nog een Halloweentip: op Netflix is Don’t Breathe (2016) te vinden. Drie jonge inbrekers denken een gemakkelijk slachtoffer te hebben gevonden wanneer ze plannen om een blinde en rijke oude man te beroven. Alleen blijkt al snel dat ze een grove inschattingsfout hebben gemaakt.

Op dezelfde avond kan je The Rocky Horror Picture Show (1975), de klassieker en cultfilm die nu – juicht ende jubelt – op Disney+ te vinden is. Bij zijn release bewoog er weinig, pas wanneer de film een jaar later nog eens werd uitgebracht en er middernachtvertoningen werden georganiseerd, werd de film het monument dat we vandaag nog kennen. De film draait om een koppel dat na autopech in een kasteel terecht komt: het kasteel van Frankenstein. Daar hebben dokter Frank-N-Furter en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel, zich geïnstalleerd. Zanger Meat Loaf is te herkennen als Eddie.

Tot slot ook nog op Disney+ toegevoegd: Logan (2017), het sluitstuk van de X-Men-films en een superheldenfilm zoals je er nooit eerder eentje zag. Regisseur van dienst is James Mangold, de man die nu aan Indiana Jones 5 werkt en eerder al mooie sier maakte met films als Walk The Line en 3:10 To Yuma. In Logan bevinden we ons in 2029 en zijn de X-Men ontbonden. Logan ontfermt zich over de zieke Professor X in een schuilplaats ergens in Mexico. Ze leiden een rustig en teruggetrokken leven dat duidelijk op zijn einde loopt, tot een wel erg jonge mutante die op de vlucht blijkt te zijn hun pad kruist.

Enkele weken geleden wisten we te vertellen dat Lemony Snicket’s A Series Of Unfortunate Events (2004), de film met Jim Carrey, opnieuw te zien was bij Netflix. De film is nu eveneens toegevoegd op Streamz. Die tip willen we dus een tweede keer meegeven, maar tegelijkertijd willen we ook wijzen op de toevoeging van Chinatown (1974) op Streamz, een rasklassieker van Roman Polanski met Jack Nicholson in één van zijn beste rollen. Hij speelt prive-detective Jake Gittes die de vraag krijgt om het overspel van een rijke landeigenaar te onderzoeken. Wanneer die vermoord wordt, besluit Jake om de moord te gaan onderzoeken.

Ook toegevoegd op Streamz: Fences (2016), waarin zowel Denzel Washington als Viola Davis knap staan te acteren. Denzel Washington regisseerde overigens ook deze film waarin hij een vader vertolkt die bij een schoonmaakbedrijf werkt, maar ooit van een professionele honkbalcarrière droomde, een verloren droom die altijd aan hem is blijven vreten.

Tot slot ook nog op Streamz, het iets lichtere I Love You, Man (2009). Daarin speelt Paul Rudd een succesvolle makelaar die op trouwen staat met zijn droomvrouw Zooey (Rashida Jones) tot hij beseft dat hij eigenlijk geen goeie vriend heeft die hij als getuige kan vragen. Hij stort zich meteen in een aantal mandates en ontmoet dan Sydney (Jason Segel), een man met wie het meteen klikt, maar misschien wel net iets te goed klikt.

Docu

Nog één titel hebben we als tip deze week en is de tweedelige HBO Max-documentaire What Happened, Brittany Murphy? die bij ons op Streamz te zien is. Daarin wordt het leven, de carrière en de vroegtijdige dood van de actrice die in 2009 overleed op 32-jarige leeftijd onder de loep genomen. Haar dood werd toen toegeschreven aan een combinatie van factoren, waaronder een overdosis medicijnen. Sindsdien worden er nog veel vraagtekens rond haar dood gezet. Deze documentaire onderzoekt die.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…