‘Locke & Key’ clip seizoen 2 toont unieke fake trailer-in-een-trailer met ‘The Splattering’

Netflix heeft onlangs een nieuwe clip van Locke & Key seizoen 2 vrijgegeven, met daarin een trailer voor The Splattering, de film die gemaakt is door een groep tieners uit de serie. De creatieve insteek zorgde wel voor een kleine verwarring met de dubbele trailers voor zowel een film als een serie, maar uiteindelijk bleek één van de twee een neptrailer te zijn.

Het fantasy-horrordrama Locke & Key draait om de familie Locke als ze hun intrek nemen in Keyhouse, het ouderlijk huis van hun vermoorde vader. De kinderen Tyler (Connor Jessup), Kinsey (Emilia Jones) en Bode (Jackson Robert Scott) ontdekken een verzameling sleutels die mystieke gaven verlenen, die worden gezocht door een demonische entiteit die bekend staat als Dodge. Locke & Key heeft jarenlang geprobeerd om van de grond te komen bij een aantal verschillende netwerken en filmstudio’s voordat Netflix de rechten heeft verworven van schrijver Joe Hill (Horns, In the Tall Grass) en illustrator Gabriel Rodriguez.

Seizoen 2

Locke & Key seizoen 2 pakt op ergens na de cliffhanger in de finale van het eerste seizoen, waarin werd onthuld dat Gabe (Griffin Gluck, Tall Girl), het liefje van Kinsey Locke en schijnbare bondgenoot voor de groep, eigenlijk een Dodge (demon) in vermomming is. En Eden (Hallea Jones, Let It Snow) is nu bezeten door een andere demonische entiteit uit het rijk achter de Omega Door. De Locke kinderen zullen dus moeten vertrouwen op hun vrienden en een aantal nieuw ontdekte sleutels om een einde te maken aan de destructieve plannen van de Dodge voordat het te laat is.

Netflix verlengde Locke & Key voor seizoen 2 een maand na de première van de show en heeft de serie ook al opgepikt voor seizoen 3, dat vorige maand de productie afsloot, meldt Screenrant. Met nog slechts een week te gaan tot de terugkeer van de serie, heeft Netflix recent een nieuwe Locke & Key seizoen 2 clip onthuld. De video begint met een neptrailer voor de in-series horrorfilm The Splattering gemaakt door Kinsey Locke en haar vrienden. Het tweede seizoen van de serie kreeg ook al een teaser en een officiële trailer.

Trailer-in-een-trailer

Degenen die naar Locke & Key seizoen 1 hebben gekeken zullen zich The Splattering herinneren als de low-budget horrorfilm die Kinsey niet alleen zou helpen om uit haar schulp te kruipen, maar haar ook zou introduceren bij haar nieuwe vrienden, het Savini team, vernoemd naar de iconische visual effects artiest/acteur/regisseur Tom Savini (Machete Kills, The Perks of Being a Wallflower, From Dusk Till Dawn) die een cameo maakte in seizoen 1. De nep-trailer is een knipoog naar het B-film horror genre dat de film wil eren, maar interessanter is het beeldmateriaal dat erop volgt.

Als we de clips mogen geloven, zal ook dit weer een spannend en precies nog angstaanjagender seizoen worden. We komen het heel snel te weten, want het tweede seizoen van Locke & Key verschijnt vanaf volgende week vrijdag op Netflix.

Hieronder kan je de speciale clip bekijken:

Bekijk het tweede seizoen van Locke & Key vanaf 22 oktober op Netflix. Neem ondertussen ook zeker een kijkje in onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...