Opnames ‘Locke & Key’ seizoen 2 beginnen nog deze maand

Goed nieuws voor de fans van Locke & Key, want het team achter de Netflix-reeks gaat nog deze maand weer aan de slag! Eind september zouden de opnames voor het tweede seizoen van de serie in Canada van start gaan.

In maart al kondigde Netflix aan dat er een tweede seizoen van Locke & Key zou komen. Het eerste seizoen was toen nog maar een maand beschikbaar op het platform, maar toch was al duidelijk dat Locke & Key aansloeg bij het grote publiek.

Locke & Key

Locke & Key gaat over een gezin waarvan de vader op een mysterieuze manier sterft. Na zijn dood verhuist het gezin Locke naar het Keyhouse, waar de kinderen magische sleutels vinden die wel eens gelinkt kunnen zijn aan de dood van hun vader. Maar ze zijn niet de enige die de sleutels willen, en een demoon ontwaakt.

De serie werd met gemengde gevoelens onthaald. Veel fans van de comics waarop Locke & Key gebaseerd is, gingen niet akkoord met de keuzes van Netflix. Ze vonden dat het horrorgehalte te laag lag in vergelijking met dat in de comics. Anderen vonden het dan net heel fijn dat Netflix de serie iets lichter maakte.

Uitstel door coronacrisis

Volgens Deadline gaan de opnames voor het tweede seizoen op 21 september van start, in de Cinespace Film Studios in Toronto, Canada. Die opnames zouden duren tot het einde van maart volgend jaar. De productie van het tweede seizoen van Locke & Key heeft dus ongeveer een half jaar stilgelegen door de coronacrisis.

Dat de opnames binnenkort beginnen, wil niet zeggen dat ze ook volgens schema zullen afgerond worden. Kijk maar naar The Batman. De productie van de film was maandenlang uitgesteld door de coronacrisis, en na een paar dagen filmen, bleek hoofdrolspeler Robert Pattinson besmet met het virus. De opnames zijn dus opnieuw uitgesteld.

Het eerste seizoen van Locke & Key is op Netflix te bekijken. Klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...