Robert Pattinson test positief op coronavirus: opnames ‘The Batman’ stilgelegd

De opnames voor de film The Batman zijn, amper drie dagen nadat ze weer van start konden gaan, opnieuw stilgelegd. De reden was een positieve coronatest van “een crewlid”, maar dat crewlid blijkt nu niemand minder dan hoofdrolspeler Robert Pattinson te zijn.

Acteur Robert Pattinson heeft positief getest op het coronavirus. Eerder kwam het nieuws dat de opnames voor The Batman tijdelijk stilgelegd waren nadat iemand op de set positief testte op het coronavirus. En dat blijkt nu niet zomaar “een crewlid” te zijn maar wel de hoofdrolspeler Robert Pattinson.

Besmetting

Drie dagen geleden konden de opnames van de film na een maandenlange onderbreking opnieuw van start gaan. Maar het feestje was van korte duur, want Daily Mail vernam van bronnen op de set dat de opnames opnieuw stilliggen. “We hebben een bericht gekregen waarin stond dat een crewlid positief heeft getest op het coronavirus. Iedereen sprak erover op de set. We weten niet wie er positief getest heeft, maar het heeft voor heel wat chaos gezorgd in het schema.”

Ondertussen weten we dus wel wie er positief testte. Het gaat om Robert Pattinson, die in de film de rol van Bruce Wayne en dus ook Batman speelt. Daardoor kunnen de opnames voorlopig dus niet worden verdergezet. De acteur zal dus eerst moeten genezen van het virus alvorens er opnieuw gefilmd kan worden.

The Batman

Voorlopig staat The Batman nog steeds gepland om uit te komen in oktober 2021. Maar om die deadline te halen, moeten alle scènes in de komende drie maanden ingeblikt worden. Elke vertraging in de planning komt dus ongelegen.

De film wordt ingeblikt in het Britse Leavesden, waar eerder ook al de films uit de Harry Potter-reeks werden opgenomen. Ook in die films was Robert Pattinson te zien. Hoewel The Batman pas volgend jaar in de zalen komt, is er wel al een trailer uitgebracht voor de film.

Bekijk hier alvast de eerste trailer voor The Batman:

Meer
Lees meer...