Left Right
scrollTop top

Meer retro wordt het niet: Sega brengt heruitgave van Mega Drive uit


Meer retro wordt het niet: Sega brengt heruitgave van Mega Drive uit

Gameontwikkelaar Sega gaat de nostalgische toer op met een nieuwe Mega Drive Mini. Het gaat dus om de release van een miniatuurversie van de klassieke Mega Drive-console uit de jaren 80 en 90. Alsof dat nog niet genoeg is, zullen er vanaf deze zomer een aantal Sega-klassiekers beschikbaar zijn voor de Nintendo Switch.

Sega liet pas op Sega Fes 2018 weten dat de Mega Drive Mini heruitgegeven wordt naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de klassieke gameconsole. De Mini zal over een aantal ingebouwde klassieke spelletjes beschikken.

Het is niet de eerste keer dat Sega de retrokaart trekt. Zo heeft de voormalige consolefabrikant een deal met hardwarebedrijf AtGames, dat voordien Atari-consoles heruitgaf, om de Sega Genesis opnieuw op de markt te brengen. Nu bevestigt AtGames op Facebook dat ze de Mega Drive Mini zullen fabriceren.

De doorwinterde retrogamer zal opmerken dat er al meerdere heruitgaven zijn van de Mega Drive. De laatste was onder de naam Flashback unit vorig jaar. Maar die zou toch verschillen van de Mini die nu op tafel ligt. Dat laat AtGames weten aan gamewebsite Polygon: “Andere emulatie, bijkomende applicaties en dergelijke.” Bovendien zal de Mini buiten Japan met klassieke game-cassettetjes werken.

Lijkt op Nintendo-heruitgaven

Het toestel doet erg denken aan de populaire NES Classic en SNES Classic-heruitgaven, waarmee pre-loaded games gespeeld kunnen worden. De Mega Drive Mini zal om te beginnen enkel in Japan te krijgen zijn. Dat meldt Polygon. Verder is het nog niet geweten welke spelletjes je op de Mini zal kunnen spelen.

De originele Mega Drive kwam in Japan voor het eerst op de markt op 29 oktober 1988. Noord-Amerika was op 14 augustus 1989 aan de beurt en Europa in september 1990 onder de naam Genesis. Wereldwijd werden er zo’n 30 miljoen exemplaren van verkocht.

Nintendo Switch

Sega heeft ook aangekondigd dat minstens 15 Sega-klassiekers binnenkort te spelen zijn op de Nintendo Switch, waaronder Sonic the Hedgehog, Phantasy Star en Thunder Force 4.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  672.886
 • Aantal
  doden
  20.294