Mensen zeggen hun Netflix-contract op omdat nieuwe serie ‘Dear White People’ racisme tegen blanken zou promoten

Rassenkwesties liggen in de Verenigde Staten momenteel erg gevoelig. Dat blijkt nog maar eens uit de vele reacties op de eerste trailer van de humoristische serie ‘Dear White People’. De serie zou volgens sommigen racisme tegen blanken promoten en daarom zeggen veel mensen hun abonnement op Netflix op.

Waarschijnlijk kijk je zelf meer uit naar de terugkeer van Orange is the New Black, maar op 28 april komt ook de humoristische serie Dear White People op Netflix. Velen zien echter de humor van deze serie, gebaseerd op een film uit 2014, niet in en dat zorgt voor veel ophef op sociale media.

De serie gaat over enkele zwarte studenten die aan hun universiteit een radioprogramma beginnen met de naam Dear White People. Daarin willen ze reageren op racisme aan de universiteit. De serie probeert op een grappige manier een heel gevoelig probleem aan te halen, maar dat komt bij veel mensen duidelijk niet zo over.

Vandaag heeft Netflix een eerste korte trailer van de reeks gelost en die is opvallend braaf. We zien een oproep van het radioprogramma aan blanke studenten om zich niet als zwarte te verkleden voor Halloween en daarna zien we beelden van blanken die dat wel doen. En helemaal op het einde zien we hoe een halloweenfeestje met blanken verstoord wordt door zwarten.

Abonnement opzeggen

Meer was er duidelijk niet nodig in het Amerika van vandaag om het internet op zijn kop te doen staan, want veel mensen zien daarin blijkbaar een oproep voor agressie tegen blanken. De trailer heeft niet alleen gigantisch veel dislikes op YouTube, op Twitter reageren ook heel veel mensen dat ze hun Netflix-abonnement opzeggen . Het protest begon klein, maar ondertussen beginnen steeds meer mensen op te roepen om hetzelfde te doen.

Netflix heeft nog niet gereageerd en lijkt voorlopig ook niet van plan om de serie af te voeren. Hoewel de reeks humoristisch bedoeld is, is het volgens velen een voorbeeld van iets wat omgekeerd niet zou mogen. Een reeks waarin blanken zo doen tegenover zwarten zou volgens hen nooit uitgezonden worden.

Bekijk hier de beruchte trailer

Meer
Lees meer...