Met deze 3 tips verklein je de kans op ongedierte in huis

Geschreven met input van Ongediertebestrijding Antwerpen.

Ongedierte komt in vrijwel iedere woning in ons land voor. Toch heeft lang niet iedereen er last van. Dat kan kloppen, want veel beestjes houden zich verborgen. In dat geval ervaar je waarschijnlijk geen overlast van ongedierte. Wil je dat dit in de toekomst zo blijft? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk 3 tips om de kans op ongedierte in huis te verkleinen.

1. Laat geen etensresten slingeren

Veel ongedierte begeeft zich in de buurt van mensen. Waarom? Omdat zij hier betrekkelijk eenvoudig aan voedsel kunnen komen. Zo laat iedereen weleens etensresten slingeren. Voor ongedierte is dat ideaal, want zij hoeven niet zelf op zoek naar eten. Ruim etensresten daarom tijdig op als je ongedierte buiten de deur wilt houden.

Ongedierte komt ook vaak voor in keukenkastjes. In die kastjes staat vaak eten en daar doet ongedierte zich maar wat graag tegoed aan. Sluit aangebroken verpakkingen daarom altijd af. Zodoende krijgt ongedierte geen kans om bij de inhoud te komen. Je kunt de overgebleven inhoud van een verpakking ook in een afsluitbare pot of bak doen. In dat geval heeft ongedierte helemaal geen kans om erbij te komen.

2. Dicht gaten en kieren

Het merendeel van de het ongedierte komt niet via de voor- of achterdeur jouw woning binnen. Nee, zij betreden een huis vaak via gaten en kieren. Als je de kans op ongedierte in huis wilt verkleinen, raden wij je aan deze gaten en kieren te dichten. Je kunt er een oude lap stof in stoppen, maar pur is ook een veelgebruikt middel om gaten en kieren te dichten. Vergeet niet om jouw complete woning te controleren op openingen.

3. Maak het niet te aangenaam in huis

Sommige beestjes houden van een warme, vochtige omgeving. Daardoor duikt er vaak ongedierte op in de keuken of badkamer. Daarom doe je er goed aan het niet te aangenaam te maken voor beetjes. Stook de kachel niet te hoog op en let goed op de luchtvochtigheid. Het heeft ook zin om regelmatig een raam open te zetten. Daardoor daalt de temparuur en het is goed voor de luchtvochtigheid.

Wat te doen bij ongedierte in huis?

Heb je ondanks de bovenstaande tips toch last van ongedierte in huis? Dan raden wij je aan zo snel mogelijk in actie te komen. Hoe langer je wacht, des te groter de kans dat het een plaag wordt. Daar zit je niet op te wachten, want een ongedierteplaag kan voor veel overlast en schade in huis zorgen. Reden genoeg dus om de beestjes te bestrijden. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ook een beroep doen op Ongediertebestrijding Antwerpen. Zij zorgen ervoor dat het ongedierte binnen de kortste keren verdwenen is uit jouw woning.

Meer
Lees meer...