Left Right
scrollTop top

Met dit simpele trucje maak je een harde avocado in amper 10 minuten perfect rijp


Met dit simpele trucje maak je een harde avocado in amper 10 minuten perfect rijp

Als je een liefhebber bent van avocado’s, dan weet je hoe moeilijk het is om de vrucht op te eten als die  perfect rijp is. Want het ene moment is je avocado nog te hard en het andere moment ineens veel te zacht. Gelukkig blijkt er een heel simpel trucje te bestaan om je avocado in enkele minuten rijp te maken. En daar heb enkel aluminiumfolie, een oven en een frigo voor nodig.

Het simpele – en vooral ook supersnelle – trucje werd uitgelegd op PureWow en daarna massaal gedeeld. Ook proberen? Dan moet je deze stappen volgen:

1. Wikkel je avocado – mét schil – in aluminiumfolie en leg het op een bakplaat in de oven.

2. Zet de oven op 100 graden en bak de avocado gedurende 10 minuten.

Normaal gezien zou de avocado na 10 minuten in de oven perfect rijp moeten zijn, maar er zijn ook altijd vruchten die een beetje tegenwerken. Check dus na de eerste 10 minuten zeker eerst of de avocado wel zacht genoeg is. Indien niet: dan moet je hem nog eens 10 minuten in de oven zetten, op dezelfde manier.

3. Haal de avocado uit de oven en leg hem in de koelkast tot de vrucht helemaal afgekoeld is.

Verklaring

Het trucje is trouwens niet zomaar uit de lucht gegrepen, want er is ook een perfect logische verklaring voor. Avocado’s produceren immers ethyleengas, dat normaal geleidelijk aan vrijgelaten wordt, waardoor de vrucht rijper wordt. Maar als je de avocado bakt in aluminiumfolie, dan omringt het gas de volledige vrucht, waardoor het rijpproces in overdrive gaat. Ideaal dus!

Bon, we gaan dat eens proberen zeker?

Bronnen: Metro, PureWow

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636