Left Right
scrollTop top

Met je ogen dicht op de foto? Facebook kan dat fixen


Met je ogen dicht op de foto? Facebook kan dat fixen

Sta jij ook altijd met je ogen dicht op de foto? Knipper jij met je ogen zodra iemand het woord ‘flits’ zegt? Facebook heeft een manier gevonden om je ogen te kopiëren uit andere foto’s en het resultaat is eigenlijk beangstigend goed. Of de AI ook naar Facebook komt, is nog niet duidelijk. 

Er zijn twee soorten mensen ter wereld: zij die altijd netjes op een foto staan en zij die zelfs niet als hun leven ervan afhangt, hun ogen kunnen openhouden. Als jij in de laatste, frustrerende categorie zit, dan word je waarschijnlijk wel blij van een uitvinding van Facebook. Zij hebben technologie ontwikkeld die jouw ogen van op een andere foto doet versmelten met de foto waar het is fout gegaan.

Beter dan Photoshop

Helemaal nieuw is het idee niet, Photoshop heeft natuurlijk een vergelijkbare feature, maar zoals de eerste testen van Facebook laten zien, is hun technologie superieur. Een betere blend met de belichting van de nieuwe foto is duidelijk merkbaar.

Hieronder zie je de vergelijking: een foto met de ogen open, de ‘mislukte’ foto met de ogen dicht. De plakfunctie van Adobe staat geïllustreerd in de derde kolom, de vierde foto is het resultaat van de Facebook AI.

Facebook

Uiteraard zijn er een paar dingen die ervoor kunnen zorgen dat je geen goed eindresultaat krijgt. Een bril op één foto en niet op de andere, een rare gelaatsuitdrukking, een lok haar in je gezicht: dat kan er toe bijdragen dat er toch iets verkeerd loopt. Toch is de ontwikkeling van Facebook duidelijk een stapje vooruit.

Creepy maar handig

Zijn er nadelen? Tja, dat hangt er wat van af. Het feit dat Facebook al een zodanig vergevorderde gezichtsherkenning heeft dat ie jou eigenlijk niet nodig heeft om jezelf te taggen in foto’s, was behoorlijk eng. Eigenlijk ligt deze nieuwe technologie in dezelfde lijn, maar is nog net iets enger: in dit scenario vult Facebook gewoon aan wat ie denkt dat er zou moeten staan.

Of de applicatie ook naar Facebook zelf komt, valt nog af te wachten, daar is nog geen sluitend antwoord op. Facebook ontwikkelt wel vaker een technologie, gewoon om die achteraf dan te patenteren. Maar voor wie altijd met gesloten ogen op een foto staat, komt deze toepassing rechtstreeks uit de hemel.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452