#metoo sluipt naar Trump. Wie zijn de 13 vrouwen die hem beschuldigen?

#metoo sluipt naar Trump. Wie zijn de 13 vrouwen die hem beschuldigen?

“Vrouwen zijn heel speciaal. Ik denk dat het een heel bijzondere tijd is, er komen heel veel dingen naar voren en ik denk dat dat goed is voor onze samenleving en ik denk dat het heel, heel goed is voor vrouwen en ik ben heel blij dat heel veel van deze dingen naar voren komen. Ik ben heel blij dat het wordt blootgesteld.” Dat zei Trump deze week nog. Probleem: een pak vrouwen hebben Trump er al van beschuldigd dat hij zijn poten niet kon thuishouden. En ze laten zich in de #metoo-ophef opnieuw horen.

Trump mag dan een charme-offensief begonnen zijn, hij weigert om een Republikeins kopstuk af te vallen die wordt beschuldigd van het misbruiken van zijn positie om seks te hebben met minderjarigen (Lees: In Trumps wereld vallen alleen Democraten vrouwen lastig).

Eén van de redenen is deze: moest hij impliciet de verhalen van de vrouwen die Moore beschuldigen erkennen, waarom zouden we dan ook niet de zestien vrouwen geloven die Trump hebben beschuldigd van seksueel wangedrag?

Immers, Trump is meer dan eens in het nieuws geweest wegens vermeend onbetamelijk gedrag ten opzichte van vrouwen. Meer dan een dozijn vrouwen beschuldigen Trump van ongepast gedrag of aanranding. Veel van de beschuldigingen doken op na het uitbrengen van de fameuze grab ‘m by the pussy-video, waarin Trump pochte dat hij zo beroemd was dat hij vrouwen gewoon op de mond kon kussen en in hun kruis kon tasten.

Ondanks het feit dat Trump dat op video zegt, heeft hij altijd ontkend dat hij het ook echt deed. Maar zo eenvoudig is het niet. Veel van de vrouwen hebben getuigen die zeggen dat ze over deze incidenten hebben gehoord toen ze zich voordeden – lang voordat Trump’s politieke aspiraties bekend waren. Drie van hen hebben ten minste twee getuigen.

Natasha Stoynoff

Zoals Natasha Stoynoff, die dit zegt: terwijl ze Trump in 2005 interviewde voor een artikel voor People magazine over de eerste verjaardag van zijn derde huwelijk, lokte Trump haar naar een kamer in Mar-a-Lago, dwong haar tegen een muur en kuste haar abrupt en “forceerde zijn tong” in haar mond. Hij vertelde haar dat hij een affaire met haar wilde.

Marina Grasic, die Stoynoff al meer dan 25 jaar kent, zegt dat ze de dag na de vermeende aanval een telefoontje van haar vriendin kreeg, waarin precies werd beschreven hoe Trump Stoynoff tegen een muur duwde.

Liz McNeil, in die tijd een verslaggever voor People (ze is nu redacteur) zegt dat ze hoorde van het incident de dag nadat Stoynoff terugkwam van haar opdracht. “Ze was erg overstuur en vertelde me hoe hij haar tegen een muur duwde.”

Mary Green, een andere collega, zegt: “In een vroeg gesprek dat we op haar kantoor hadden, vertelde ze me wat er gebeurde met Donald Trump. Ze trilde, zat aan haar bureau en vertelde me dHij nam me mee naar deze andere kamer, en toen we naar binnen gingen, duwde hij me tegen een muur en stak zijn tong in mijn keel. Melania was boven en had op elk moment kunnen binnenlopen.”

Paul McLaughlin, de voormalige journalistiek-professor van Stoynoff zegt dat Stoynoff hem op het moment van het vermeende incident belde om advies te vragen over hoe ermee om te gaan: “Ze wist niet wat te doen, ze was boos, ze was echt verward over hoe ze hiermee om moest gaan.” Na een discussie, zei hij, besloot Stoynoff dat het het beste zou zijn als ze het incident voor zich hield.

Rachel Crooks

Rachel Crooks was een receptioniste bij een bedrijf waar Trum zaken mee deed in 2005. Ze zegt dat Trump haar direct op de lippen kuste nadat ze zichzelf had voorgesteld.

Brianne Webb, haar zus zegt dat Crooks haar belde over het incident zodra ze terugkeerde naar haar bureau. “Omdat ik uit een dorp met 1.600 inwoners kom, antwoordde ik naïef Weet je zeker dat hij niet voor je wang mikte en miste? Mijn zus zei: Nee, hij kuste me op de mond.”

Rachel Crooks vertelde ook Clint Hackenburg, haar vriendje in die tijd, wat er was gebeurd toen hij haar die avond vroeg hoe haar dag was verlopen. “Ze begon hysterisch te huilen”, volgens Hackenburg.

Cathy Heller, Kristin Anderson en Summer Zervos

Cathy Heller stelde tijdens een moederdagbrunch in Mar-a-Lago in 1997 of 1998 haar schoonmoeder haar voor aan Trump. Ze stak haar hand uit om hem te begroeten en hij greep haar en kuste haar op de mond. Ze draaide haar hoofd een beetje weg “en dus was hij niet in staat om mijn hele mond te krijgen”.

Lloyd Heller, haar man, zegt dat Cathy hem meteen na het incident erover vertelde. “Je had hem een klap in z’n gezicht moeten geven”, zei hij haar. Heller vertelde ook een ander familielid over wat er gebeurde destijds.

Kristin Anderson zegt dat ze begin jaren negentig in een nachtclub in Manhattan was, toen liet Trump zijn vingers onder haar minirok stak, haar dij opzij schoof en haar vagina begon te betasten door haar ondergoed.

Ze vertelde dat destijds aan Kelly Stedman, een vriendin. Brad Trent, een New Yorkse fotograaf, zegt dat hij het verhaal van Anderson hoorde tijdens een diner in 2007. Het kwam ter sprake toen de vrouwen aan tafel “verhalen vertelden over hoe ze werden lastig gevallen door enge oude kerels.”

Summer Zervos dan. Trump kuste haarop de lippen toen hij haar ontmoette in zijn kantoor in New York volgens Zervos, die deelnam aan seizoen 5 van Trumps The Apprentice. Er was volgens haar nog een tweede incident: in het Beverly Hills Hotel in 2007, waar ze Trump zou ontmoeten voor een diner. In plaats daarvan werd ze geëscorteerd naar zijn privébungalow. “Ik stond op en hij kwam naar me toe en begon me met open mond te zoenen terwijl hij me naar zich toe trok”, zegt ze. “Hij greep toen mijn schouder en begon me heel agressief te kussen en legde zijn hand op mijn borst. Hij duwde zijn geslachtsdelen tegen me terwijl hij me probeerde te kussen.”

Zervos vertelde wat er was gebeurd aan Ann Russo, een vriendin. Ze vertelde haar dat Trump “verbaal, fysiek en seksueel agressief tegen haar was maar dat ze zijn avances had afgewezen”.

Mindy, Jill, Jessica

Mindy McGillivray zegt dat ze in 2003, toen ze 23 was, door Trump op Mar-a-Lago werd betast na een fotoshoot tijdens een concert van Ray Charles. “Plots voelde ik een greep, een klein duwtje. Ik dacht dat het de cameratas van Ken is, dat was mijn eerste instinct. Ik draai me om en daar is Donald. Hij keek snel weg.” Ze vertelde de Palm Beach Post dat ze er zeker van was dat het geen ongeluk was. Ken Davidoff, de fotograaf, herinnert zich levendig dat McGillivray hem even na het vermeende incident terzijde trok en hem vertelde wat er was gebeurd.

Jill Harth, die samen met haar toenmalige vriend, George Houraney, begin jaren negentig werkten voor Trump aan een schoonheidswedstrijd in Atlantic City, zegt dat Trump haar achtervolgde en betastte. Trump had “zijn handen overal om mij heen”, zei Harth tegen de New York Times. “Hij probeerde me te kussen. I was freaking out.”

George Houraney, haar vriend en latere echtgenoot, bevestigde haar verhaal in een interview. “Houraney en Harth zijn gescheiden, ze hebben elkaar niet gesproken in jaren, maar ze vertelden identieke verhalen toen ik ze afzonderlijk interviewde”, zegt de journalist daarover.

Jessica Leeds zegt dat Trump haar lastig viel toen ze naast haar zat tijdens een vlucht meer dan drie decennia geleden. Ze hadden elkaar nog nooit ontmoet. Ongeveer 45 minuten na het opstijgen tilde Trump de armleuning op en begon haar aan te raken. Trump greep haar borsten en probeerde zijn hand onder haar rok te steken. “Hij was als een octopus”, volgens Leeds. “Zijn handen waren overal.” Ze vluchtte naar een stoeltje achteraan in het vliegtuig om van Trump af te geraken.

Leeds vertelde het verhaal aan ten minste vier mensen, die dat ook aan de New York Times hebben bevestigd. Het geval Leeds is bijzonder omdat Trump een getuige opvoerde om het tegendeel te bewijzen, een zekere Anthony Gilberthorpe, die beweerde naast de twee te hebben gezeten en zei niks abnormaals te hebben gezien. Gilberthorpe werd echter al snel ontmaskerd als een heuse fantast en iemand die in het verleden valsheid in geschrifte pleegde. Achteraf bleek hij niet eens op de vlucht te hebben gezeten.

Temple, Karena, Jennifer, Ninni en Jessica Drake

En dan is er Temple Taggart McDowell. De Miss Utah USA van 1997 zegt dat Trump haar ongevraagd op de lippen kuste, toen ze hem het eerst ontmoette. Later, toen ze in Trump Tower een ​​contract als model kwam bespreken, zou Trump zich opnieuw op haar hebben geforceerd. Twee van haar collega’s en een receptioniste waren daar getuige van.

Karena Virginia, een yoga-instructrice zegt dat Trump haar lastig viel en betastte tijdens een toevallige ontmoeting op de American Open in 1998. Volgens Virginia pakte Trump, die ze nog nooit had gezien, haar bij de arm en bepotelde hij haar borsten. “Ik was in shock, ik kromp ineen. Hij zei Weet je niet wie ik ben? Ik voelde me geïntimideerd en machteloos.”

Jennifer Murphy, een andere voormalige deelneemster aan The Apprentice zegt dat Trump in 2004 haar in een lift ineens ongevraagd op de mond zoende. Ninni Laaksonen, een voormalige Miss Finland, zegt dat Trump in 2006 haar ongevraagd betastte. “Trump stond vlak naast me en opeens kneep hij in mijn billen. Hij heeft echt mijn kont gegrepen.”

Jessica Drake, een pornoster, zegt dat tijdens een golftoernooi in 2006 in Lake Tahoe Trump haar en twee andere vrouwen “stevig beetgreep” en op de lippen kuste “zonder toestemming te vragen.” Vervolgens bood hij Drake 10.000 dollar als ze met zijn privévliegtuig mee zou gaan naar zijn hotelkamer in Las Vegas en daarna hem zou vergezellen naar een feestje.

Gesponsorde artikelen