Miraculeuze redding op zee blijkt een grote leugen … en de waarheid werd ontdekt door honden

Miraculeuze redding op zee blijkt een grote leugen … en de waarheid werd ontdekt door honden

Na vijf maanden ronddobberen op zee werd een koppel samen met hun twee honden gered. Het was een wonder dat het gezin er zonder grote kleerscheuren van af kwam. Alleen blijkt nu dat hun hele verhaal een grote leugen is. En de waarheid? Die kwam aan het licht door hun honden.

Jennifer Appel en Tasha Fuiava vertrokken met hun jacht op 3 mei van Hawaï richting Tahiti. Naar eigen zeggen kwamen ze in een storm terecht, besloten ze de zeilen te hijsen en toch verder te varen. Maar ook daar liep het mis en de vrouwen dreven af tot ze het noorden kwijt geraakten.

Heldenverhaal

Maar liefst vijf maanden dobberden ze rond en overleefden ze met de jaarvoorraad droge voeding die ze hadden ingeslagen. Rijst en pasta tot het aan hun oren uitkwam dus. De vrouwen kregen ook een groepsaanval van tijgerhaaien te verwerken. De beesten van 9 meter lang probeerden urenlang op hun boot te springen en hun jacht te doen kapseizen, maar dat mislukte.

Ze overleefden ook een storm met windkracht 11 die twee nachten en drie dagen duurde. Allemaal heel heroïsch, maar steeds meer worden de vrouwen betrapt op losse eindjes in hun verhaal en het lijkt er dus op dat hun hele avontuur een hersenspinsel is.

Gelogen

Zo vindt NASA geen gegevens terug over de zogezegde storm die de dames hebben getrotseerd. Hun uitleg “oei, dat was vast een andere datum dan”.

Hun zogenaamde haaienaanval was ook verzonnen: een tijgerhaai valt niet aan in groep én wordt maximum 5 meter lang, zo zegt een natuurkundige. Ook gooien haaien zich niet zomaar op boten, dat deed alleen Jaws in de film, zo zegt de man aan CBS News.

Eerder aanmeren rond kleine eilandjes vooraleer ze afdreven, lukte niet “omdat hun jacht te groot was”. Je kan je al voorstellen dat de mannen die dat hoorden zich bijna in hun koffie verslikten van het lachen.

En wat iedereen nog het meeste opviel is dat hun twee honden, Zeus en Valentine, er wel héél gezond uitzagen na vijf maanden leven op droge voeding.

Goed geprobeerd, maar zoals grootmoeder altijd zei: “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”.

Dit zijn beelden van hun ‘redding’