‘Missie Medaille’ over Belgische atleten op Olympische Spelen deze maand volledig te zien

De Olympische Spelen zijn ondertussen al even afgelopen, maar toch zijn we het succes van de Belgische atleten nog niet vergeten. Ook Streamz gaat verder in op het avontuur van de atleten. Missie Medaille volgt opnieuw enkele atleten. Deze keer zien we hen tijdens de Spelen.

Met tien medailles zetten onze atleten tijdens de Olympische Spelen de beste prestatie in honderd jaar neer. Dat had echter nog een stuk meer kunnen zijn, want met acht vierde plaatsen en zes vijfde plaatsen was het ook vaak net niet.

Missie Medaille

In Missie Medaille volgen vijf regisseurs met een eigen unieke stijl en visie een Belgische atleet of ploeg. De eerste vijf afleveringen waren afgelopen zomer al te zien. Elke aflevering vertelde het verhaal van één Belgische atleet of ploeg die droomt van een medaille op de Spelen waaronder Lotte Kopecky (wielrennen), Oshin Derieuw (olympisch boksen), de 3×3 Lions (3×3 basketbal), de Red Lions (hockey) en de Belgian Cats (basketbal). 

Per sport kregen we dus een volledig andere documentaire te zien van een volledig andere regisseur. Bij wielrenster Lotte Kopecky gaat het om Ibbe Daniëls die eerder al Godvergeten maakte, terwijl bij Oshin Derieuw regisseurs Leendert Derck en Norman Baert aan het roer staan. Zij waren eerder al verantwoordelijk voor Patrick Lefevere: Godfather van de koers. Ook regisseurs Wim Bonte (Maestro Degand) en Dennis Van Esser (Masterchef) doen hun duit in het zakje.

Nieuwe afleveringen

Vanaf 16 oktober zijn ook de nieuwe afleveringen te zien. Het gaat opnieuw om vijf verschillende documentaires over dezelfde sporters. Maar deze keer volgen we hen tijdens de Olympische Spelen, op weg naar hun droom. Uiteindelijk kon enkel Lotte Kopecky die droom volledig waarmaken. De anderen stuitten op een vierde of lagere plaats en het 3×3 basketbalteam haalde zelfs de eindronde niet. De Olympische droom wordt voor sommigen dus nog even uitgesteld tot 2028.

Bekijk de trailer van Missie Medaille hier:

De eerste vijf afleveringen van Missie Medaille zijn al te zien op Streamz. De volgende afleveringen zijn vanaf 16 oktober te zien.

Meer
Lees meer...