Dit is de winnaar van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ na spannende finale

Het tweede seizoen van Celebrity MasterChef zit erop. Afgelopen woensdag namen de vier overgebleven kandidaten het tegen elkaar op in de twee laatste rondes van dit seizoen. Daarbij zou nog twee keer een kandidaat afvallen, waarna slechts twee kandidaten tegenover elkaar stonden. Uiteindelijk werden dat Titus en Olga, waarna de jongste telg met de overwinning aan de haal ging.

Deze week begon het programma met een spannende halve finale waarbij de vier overgebleven kandidaten, Titus De Voogdt, Olga Leyers, Daan Alferink en Serine Ayari, in duo’s een volledige shift moesten draaien in Bistrot Du Nord van jurylid Michaël Rewers. Uiteindelijk kwamen Titus en Olga als beste uit die race, waarna Serine en Daan het nog tegen elkaar moesten opnemen in een eliminatieproef. Pas na die proef zou de echte finale kunnen beginnen.

Grote finale

De finale werd dus meteen afgetrapt met een eliminatieproef. Daarbij moesten Serine en Daan hun best mogelijke Eggs Benedict klaarmaken. Daan koos daarbij voor een redelijk klassieke versie, terwijl Serine voor een Tunesische variant koos. Uiteindelijk was de jury het meest overtuigd van de klassieke Eggs Benedict en mocht Daan dus door naar de grote finale.

Daarbij kregen Titus, Olga en Daan het bezoek van sterrenchefs Viki Geunes en Tim Boury en mochten ze volledig zelf beslissen wat ze zouden klaarmaken. Ze kregen 120 minuten de tijd om een voor- en hoofdgerecht te maken. Toch zat er een addertje onder het gras, want na 70 minuten zou de jury het voorgerecht proeven en zou er al één kandidaat afvallen.

Laatste proef

De eerste afvaller werd uiteindelijk Daan, die niet kon overtuigen met zijn coquilles. Olga kwam als grote winnaar uit die eerste ronde met een eigen versie van een lobster roll. Daarna was het dus tijd voor de hoofdgerechten. Daar kozen beide kandidaten voor een klassiek vleesgerecht: eendenborst met puree van knolselder, erwtjes en een rodewijnreductie voor Titus en blanquette de veau met kalfszwezerik, geglaceerde wortel ​en zilveruitjes voor Olga.

Bij de hoofdgerechten ging het gelijk op, waardoor de jury uiteindelijk voor Olga koos als grote winnaar. Naast de trofee en eeuwige roem, wint ze ook een fancy four-hands zessterrendiner van topchefs Viki Geunes en Tim Boury.

Meer
Lees meer...