‘Celebrity MasterChef’: Deze vier kandidaten beginnen aan de halve finale

Het einde van Celebrity MasterChef is in zicht. Deze week stonden er nog vijf kandidaten aan de start, waarvan er slechts vier zouden doorstoten naar de halve finale. Na een spannende Thaise strijd op maandag werd gisteren tijdens de veilingopdracht pas beslist welke kandidaten het volgende week tegen elkaar zullen opnemen.

Op het begin van de nieuwe MasterChef-week stonden er nog vijf kandidaten aan de start. Daarmee is het aantal ondertussen gehalveerd en begint ook de finale al in zicht te komen. In de eerste aflevering van deze week kregen de vijf chefs een masterclass in de Thaise keuken. Dat zorgde uiteindelijk voor een eliminatie … die uiteindelijk geen eliminatie bleek te zijn.

Toch moest er in de tweede aflevering van de week wel officieel afscheid worden genomen. Deze keer werd die afvaller bepaald door een opvallende opdracht én een spannende eliminatieproef.

Kaviaar met fruit

Ze waren nog met vijf. Acteur Titus De Voogdt, actrices Olga Leyers en Liesa Naert, interieurdesigner Daan Alferink en comédienne Serine Ayari. Zij stonden op woensdag lijnrecht tegenover elkaar om te strijden voor een plek in de halve finale. Die zou worden bepaald na een heuse veiling.

Omdat Liesa de vorige opdracht had verloren, begon zij met een enorm nadeel. Na de veiling zou zij namelijk overblijven met de twee producten die niet door de anderen werden gekozen. Zij moest uiteindelijk koken met kaviaar en fruit. Dat was geen cadeau.

Eliminatie

De combinatie bracht Liesa uiteindelijk terug tot bij de eliminatieproef. Die speelde ze tegen Olga, die de jury niet kon overtuigen met haar versie van bloedworst met bloemkool. Als opdracht moesten de twee het tegen elkaar opnemen in een Follow The Chef-proef. Daarbij moesten ze stap voor stap jurylid en chef Michaël volgen.

Uiteindelijk maakte het duo elk een gerecht met coquilles, schorseneren en truffel. Iets wat bij de jury wel in de smaak viel, maar toch moest er één persoon afscheid nemen. Dat werd uiteindelijk Liesa Naert, die dus deze week al voor de tweede keer moest vertrekken.

Celebrity MasterChef Vlaanderen, elke maandag en woensdag in de app van GoPlay en op Play4.

Meer
Lees meer...