Kandidaat in ‘Celebrity MasterChef’ valt af om meteen nadien terug opgepikt te worden

Het zijn spannende tijden in Celebrity MasterChef Vlaanderen. Ondertussen zijn er namelijk nog maar vijf kandidaten die kans maken op de grote overwinning. Gisteren waagde het vijftal zich aan de Thaise keuken. Daarbij leek het er even op alsof er slechts vier kandidaten naar de volgende ronde zouden gaan, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Op het begin van de nieuwe MasterChef-week staan er nog vijf kandidaten aan de start. Daarmee is het aantal ondertussen gehalveerd en begint ook de finale al in zicht te komen. In de eerste aflevering van deze week kregen de vijf chefs een masterclass in de Thaise keuken. Dat zorgde uiteindelijk voor een eliminatie … die uiteindelijk geen eliminatie bleek te zijn.

Thaise keuken

Ze waren nog met vijf. Acteur Titus De Voogdt, actrices Olga Leyers en Liesa Naert, interieurdesigner Daan Alferink en comédienne Serine Ayari. Zij stonden gisteren aan de aftrap van een nieuwe week in de MasterChef-keuken en mochten zich al meteen opnieuw bewijzen.

Na een masterclass van sterrenchef Dokkoon Kapueak, de enige Thaise sterrenchef van de Benelux, stonden ze er volledig alleen voor. Hoewel Dokkoon hen had uitgelegd hoe je een perfecte groene curry maakt, kozen de meesten toch voor iets anders. Zo kwamen er rode curry’s voorbij en waagden Liesa en Titus zich aan Laab Kai. Die Laab Kai kroonde Titus tot de beste kok van de dag. Samen met Olga mocht hij uiteindelijk als eerste plaatsnemen in de tribune.

Eliminatie (?)

Op die manier moesten Serine, Daan en Liesa het tegen elkaar uitvechten in een eliminatieproef die volledig in het teken stond van streetfood. Ze kregen alle drie een halfuur de tijd om de jury een streetfoodgerecht voor te schotelen waarbij ze ook de barbecue moesten gebruiken.

Uiteindelijk koos Daan voor een hamburger, maakte Serine taco’s met lamsvlees en ging Liesa voor gegrilde octopus. Omdat Daan vond dat zijn keuze alles behalve indrukwekkend was, zette hij zijn pin in. De eliminatie zou dus tussen Liesa en Serine gaan, waarbij de jury uiteindelijk koos voor Serine.

Liesa begon daarbij al aan haar afscheidsspeech, tot de jury haar onderbrak. Omdat iedereen zich die dag zo had ingezet, besliste de jury dat niemand de wedstrijd zou moeten verlaten. Als verliezer krijgt de actrice in de volgende aflevering wel een handicap.

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...