‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ keert terug met 10 nieuwe namen

Het tweede seizoen van Celebrity Masterchefs staat voor de deur. Tien bekende gezichten, elk met een grote passie voor koken, gaan de uitdaging aan. Op 4 maart verschijnt de eerste aflevering op het scherm. Nu rest de vraag wie Linde Merckpoel, de winnaar van seizoen 1, zal opvolgen.

De deelnemers zijn alvast bekend. Onder meer acteurs, presentatoren, een interieurstylist en zelfs een hockeyspeler nemen het tegen elkaar op. Zij zullen zich moeten bewijzen voor een driekoppige sterrenjury. Het nieuwe seizoen start vanaf 4 maart en is telkens op maandag en woensdag te zien op Play4 en GoPlay.

Maak hier kennis met de deelnemers:

Gunter Lamoot, acteur

“Ik kom uit een koksfamilie. Ik heb dus de eerste 18 jaar van mijn leven in een hotel-restaurant gewoond. Ik hoop dat het koken een beetje in de genen zit. Mijn grote moeilijkheid: ik kan niet werken zonder recept.”

Serine Ayari, comédienne en actrice

“Koken helpt mij in mijn job om inspiratie te vinden voor mijn jokes. Ik heb ADHD, ik vloek heel veel en onder stress kan ik soms ineens niet meer functioneren, maar ik ga mij proberen te concentreren.”

Olga Leyers, ​​actrice en presentatrice

“Koken is voor mij heel belangrijk, iets waar ik gelukkig van word. Ik ben opgegroeid met een moeder die altijd vers eten kookte. We hebben zelfs een WhatsApp-groep met de vier dochters en mama met niets anders dan recepten.”

Jan Van Looveren, acteur en televisiepresentator

“Vroeger was ik een bakker, maar dat is totaal iets anders dan koken. Je moet er niet lullig over doen: het is trillen op de beentjes als je de jury ziet staan.”

Thomas Briels, hockeyspeler

“Ik heb meer stress om in de MasterChef-keuken te stappen dan in een olympisch stadion.”

Liesa Naert, actrice

“Ik heb wel wat inspiratie meegekregen van thuis. Maar het is spannend omdat je ineens denkt: hier moet het gebeuren. Ik vind het verschrikkelijk dat je niets kan aflezen van de gezichten van de jury.”

Daan Alferink, interieurstylist

“Ik wilde graag meedoen omdat ik zo van eten hou, maar de liefde voor het koken is er niet. Dat wil ik veranderen. Als interieurstylist ben ik niet zo voor letters in mijn huis, maar voor de ‘M’ van de MasterChef-trofee zal ik een uitzondering maken.”

Fatma Taspinar, nieuwsanker en presentatrice

“Je zou denken dat ik als journalist met stress moet kunnen omgaan, maar MasterChef is toch iets anders. Als je voor de jury staat, wil je gewoon bewusteloos op de grond gaan liggen en niet meer bewegen.”

Kawtar Ehlalouch, presentatrice en dj

“Voor mij is koken echt ontspanning. Ik vind dat het zaligste om te doen, maar ik ga dood van de stress. Misschien kan ik af en toe wel eens mijn Marokkaanse achtergrond gebruiken in de keuken.”

Titus De Voogdt, acteur

“Ik kook graag, ik werk graag met mijn handen en als ik moet kiezen tussen de tafel of het fornuis dan kies ik altijd voor het fornuis. The proof of the pudding is in the eating, zeggen ze zeker?”

Meer
Lees meer...