‘Celebrity MasterChef’: Nieuwe opdracht met vis is geen cadeau voor meeste chefs

De tweede week van Celebrity MasterChef Vlaanderen staat op het punt te beginnen. Vanavond en woensdag staan de overgebleven chefs opnieuw tegenover elkaar in een nieuwe opdracht. Deze keer heeft die opdracht alles te maken met verse vis. Dat is iets waar niet alle chefs even blij mee zijn.

Sinds vorige week is de nieuwe editie van Celebrity MasterChef Vlaanderen te zien op Play4. Daarin nemen tien bekende kandidaten het tegen elkaar op in een spannende kookstrijd. Afgelopen maandag moesten de kandidaten meteen hun signature dish klaarmaken en donderdag deed de mystery box zijn intrede.

Na die opdracht moesten de vier slechtst scorende kandidaten uitvechten wie als eerste zou vertrekken in een extra test. Die test werd tot ananastest gedoopt en zorgde er uiteindelijk voor dat influencer Sarah Puttemans als eerste de wedstrijd moest verlaten.

Tweede week

Door haar exit gaan we nu de tweede week in met nog negen kandidaten. Cath Luyten, Hakim Chatar, William Boeva, Linde Merckpoel, Wim Willaert, Lynn Van den Broeck, Bent Van Looy, Charlie De Wulf en Boris Devis zijn dus nog allemaal in de running om uiteindelijk naar huis te gaan met de trofee én een etentje bij Hof van Cleve.

Maar daarvoor moeten ze zich ook vanavond opnieuw zien te bewijzen. En dat zal niet heel makkelijk zijn, want deze week staat er vis op het menu. Voor ze er zelf aan beginnen, krijgen de kandidaten wel een masterclass van jurylid Nick Bril.

Vis en schaaldieren

Daarna is het aan de masterchefs zelf. In een preview zien we alvast hoe Wim Willaert zich een echte beenhouwer voelt, hoe Boris Devis zijn verstand op nul moet zetten en hoe hard Linde Merckpoel twijfelt aan haar werkwijze. “Zo zag dat er niet uit bij Nick”, klinkt het.

“Je denkt altijd dat visfilet simpel is, maar er zijn duizenden dingen waar je op moet letten”, vertelt Bent Van Looy dan weer. William Boeva heeft het dan weer moeilijk met de fijne motoriek die nodig is voor het fileren van een vis. “Ik kan m’n veters nog niet knopen, laat staan dat ik dit kan”, vertelt hij. Wie er uiteindelijk met de lekkerste vis komt aanzetten, krijgen we vanavond te zien.

Bekijk de preview van Celebrity MasterChef hier:

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...