‘Celebrity MasterChef’: Niemand valt af tijdens eerste week, volgende aflevering wordt extra spannend

Sinds deze week is de nieuwe editie van Celebrity MasterChef te zien op Play4. Daarin nemen tien bekende kandidaten het tegen elkaar op in een spannende kookstrijd. Afgelopen maandag moesten de kandidaten meteen hun signature dish klaarmaken, maar daarbij volgde ook nog een extra uitdaging. Iets wat niet meteen op enthousiasme werd ontvangen.

MasterChef is zonder twijfel een van de bekendste kookprogramma’s ter wereld. Ondertussen was het in meer dan 60 landen te zien en ook in Vlaanderen was het meer dan tien jaar geleden ontzettend populair.

Sinds gisteren is er dus een nieuwe versie te zien op Play4 en daarin nemen Cath Luyten, Hakim Chatar, Sarah Puttemans, William Boeva, Linde Merckpoel, Wim Willaert, Lynn Van den Broeck, Bent Van Looy, Charlie De Wulf en Boris Devis het tegen elkaar op.

Geen afvaller

In de eerste aflevering zagen we hoe de chefs meteen werden getest. De jury, die bestaat uit drie sterrenchefs, gaf hen de opdracht om hun signature dish te maken. Velen gingen daarbij voor een gerecht dat hen aan thuis deed denken, maar uiteindelijk won actrice Lynn Van den Broeck de opdracht met haar Lokerse paardenbollen. Maar ook Linde Merckpoel, Hakim Chatar en William Boeva konden overtuigen. Toch was er één algemene opmerking: er moet meer zout gebruikt worden.

Uiteindelijk maakte de jury, ondanks enkele mindere resultaten van onder andere Sarah Puttemans en Wim Willaert, bekend dat niemand de keuken moest verlaten. Maar daarbij werd ook meteen duidelijk dat er de volgende aflevering een versnelling hoger zou geschakeld worden.

Mysterybox

Volgende week krijgen de chefs namelijk een mysterybox voorgeschoteld. Dat is een doos met oneindig veel mogelijkheden en die zal meteen uitmaken welke chef het meest vindingrijk is. De vier chefs die daar het slechtst op scoren zullen het tegen elkaar moeten opnemen in een eliminatieproef.

Die eliminatieproef zal uiteindelijk bepalen welke chef de keuken als eerste zal verlaten. Om dat te voorkomen zullen de vier overgebleven chefs moeten werken met een wel zeer opvallend product: ananas uit blik.

Celebrity MasterChef is elke maandag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...