‘Celebrity MasterChef’ start vanavond met deze opdracht

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef van start op Play4. Daarin zullen 10 bekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen in de keuken. In de eerste opdracht zullen ze al meteen hun kunnen moeten bewijzen.

Vanaf vanavond kunnen wie zien of er een culinair talent verloren is gegaan aan Sarah Puttemans, Cath Luyten, William Boeva, Hakim Chatar, Linde Merckpoel, Lynn Van den Broeck, Boris Devis, acteur Wim Willaert, Bent Van Looy of Charlie Dewulf. Zij zullen het in Celebrity MasterChef zes weken lang tegen elkaar opnemen. En dit wordt de eerste opdracht.

Signature dish

In de eerste opdracht moeten de deelnemers al meteen laten zien wat ze in huis hebben. Ze moeten namelijk hun signature dish maken. Dit zou een makkelijke opdracht moeten zijn, maar in de MasterChef-keuken staan de bekende Vlamingen natuurlijk onder meer druk dan in hun eigen keuken. Dat zorgt er al voor dat het vlees van William blijft liggen in z’n winkelmand en dat Charlie al meteen de EHBO-kit moet bovenhalen.

In een teaser die vorige week verscheen, kregen we al te zien dat er nog een addertje onder het gras ligt en de deelnemers nog een extra amuse moeten maken. Dat komt voor heel wat deelnemers ongelegen omdat ze al hun tijd nodig hebben voor hun signature dish. De jury, bestaande uit Inge Waeles, Nick Bril en Michaël Rewers, zal oordelen wie het er het beste én het slechtste vanaf bracht. Die jury heeft in totaal zes Michelinsterren op zak en weet dus waar ze op moeten letten.

Celebrity MasterChef is vanaf vanavond elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...