‘Celebrity MasterChef’: Deze chef moet als eerste de keuken verlaten na ananasopdracht

De eerste week van Celebrity MasterChef zit erop. In de eerste aflevering zagen we hoe niemand de keuken moest verlaten, maar gisteren was het wel zover. Na een spannende eliminatiestrijd moesten de kijkers al van één kandidaat afscheid nemen.

Sinds deze week is de nieuwe editie van Celebrity MasterChef Vlaanderen te zien op Play4. Daarin nemen tien bekende kandidaten het tegen elkaar op in een spannende kookstrijd. Afgelopen maandag moesten de kandidaten meteen hun signature dish klaarmaken en deze keer deed de mystery box zijn intrede. Na die opdracht moesten de vier slechtst scorende kandidaten uitvechten wie als eerste zou vertrekken in een extra test.

Celebrity MasterChef

MasterChef is zonder twijfel een van de bekendste kookprogramma’s ter wereld. Het komt dan ook in verschillende vormen en maten en was ook in de celebrityversie al eerder te zien in Vlaanderen.

Sinds deze week is er dus een nieuwe versie te zien op Play4 en daarin nemen Cath Luyten, Hakim Chatar, Sarah Puttemans, William Boeva, Linde Merckpoel, Wim Willaert, Lynn Van den Broeck, Bent Van Looy, Charlie De Wulf en Boris Devis het tegen elkaar op.

Opdrachten

In de eerste aflevering ging actrice Lynn Van den Broeck met de overwinning aan de haal met haar paardenballen, maar in de tweede aflevering stond er nog meer op het spel. Er ging voor het eerst iemand het spel moeten verlaten. En daarbij was er ook nog eens de intrede van de mysterybox, wat het spel nog meer in de war stuurde.

Na de eerste ronde waren Hakim, William, Linde, Lynn, Bent en Boris veilig. Zij maakten het beste gerecht klaar en mochten dus sowieso door naar de volgende ronde. Dat betekende wel dat Wim, Cath, Charlie en Sarah het tegen elkaar moesten opnemen in de eliminatiestrijd. Daarvoor kregen ze één opvallend ingrediënt: ananas.

Ananas

Hoewel ook een stukje gelakt vlees een optie was, leek iedereen toch meteen voor een zoet gerecht te gaan. Charlie ging voor een sorbet, Cath maakte een opvallende fruitsalade, Wim ging voor een soort gebak en Sarah koos voor een crumble in de oven.

Uiteindelijk was het Sarah Puttemans die de keuken moest verlaten. Ze had eerder helemaal niet kunnen overtuigen met haar risotto met langoustines en haar crumble kon de driekoppige jury net niet genoeg op andere gedachten brengen. “Je inzet was zeker goed”, vertelde Nick Bril. “Het is een hele toffe club, maar we moeten kritisch zijn.”

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag te zien op Play4

Meer
Lees meer...