Wie is Serine Ayari in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

De volgende die haar kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld is Serine Ayari. Serine is 29 jaar oud en is aan de slag als actrice en comédienne. Veel mensen tippen haar als iemand om in de toekomst voor uit te kijken en die toekomst begint met een deelname aan De Slimste Mens.

Er zijn maar weinig vrouwen in de comedywereld, één daarvan is Serine Ayari. Ze heeft Tunesische roots maar is geboren en getogen in onze hoofdstad Brussel. Naast comédienne is ze ook actrice. Zo was ze recent te zien in de populaire reeks De Luizenmoeder op VTM.

Van Louis Vuitton tot belprogramma’s

Serine verliet de schoolbanken toen ze 18 jaar was en haar diploma nog niet op zak had. Ze had dyslexie, concentratieproblemen en faalangst waardoor het moeilijk was om goede punten te halen. Daardoor was ze het op haar achttiende dus beu en besliste ze zelf om te stoppen met school en op zoek te gaan naar iets wat haar wél lag.

Zo probeerde Serine uiteenlopende jobs. Ze was zo een tijdje vastgoedmakelaar, maar ook lerares Engels. Daarnaast heeft ze ook gewerkt voor het modelabel Louis Vuitton en presenteerde ze op een bepaald moment zelfs een belprogramma over astrologie op de televisie. Maar uiteindelijk vond ze haar twee passies: comedy en acteren.

De Luizenmoeder

Wie kijkt naar De Luizenmoeder kent Serine uiteraard als moslima Esma. Ook in het echte leven is Serine moslima, maar ze kiest ervoor om geen hoofddoek te dragen. Voor haar rol in De Luizenmoeder moest ze dat wel doen. Zo vertelde ze deze anekdote in Dag Allemaal. “Toen ik voor de eerste keer op de set verscheen met een hoofddoek zei iemand al meteen: ‘Oei, ik dacht dat je de kuisvrouw was.'”

Serine hekelt die stereotiepen, want ze is zelf ook moslima, maar omschrijft zelf dat ze geen “typisch halaltype” is. Zo draagt ze dus geen hoofddoek, drinkt ze alcohol en is ze daarbovenop ook een comediènne die geen blad voor de mond neemt.

Comédienne

Serine begon met stand-upcomedy op haar 26ste en bouwde daarin al een internationale carrière uit. Zo trad ze al op in wereldsteden als Londen, Parijs, New York en zelfs Tokio.

De shows van Serine zijn dan ook niet in het Nederlands. Zo is haar nieuwste show, Still Standing, volledig in het Engels. Die show zou normaal in september in première gegaan zijn, maar door de coronapandemie moest deze voor onbepaalde tijd uitgesteld worden. Naast Engels maakt Serine ook shows in het Frans. Ze spreekt daarbovenop ook vloeiend Arabisch

Kan Serine De Slimste Mens ter Wereld worden?

Elke kandidaat van De Slimste Mens ter Wereld krijgt voor zijn/haar eerste deelname de vraag of ze denken dat ze de quiz kunnen winnen. Serine denkt zelf alvast van niet. “Tgoh, dat denk ik niet. Want ik heb mij niet echt voorbereid. Ik ga het gewoon proberen wingen. Zo probeer ik dat altijd. Maar winnen denk ik niet. Ik weet het niet. Ik mag dat nu ook niet jinxen hé.”

Ze was wel bang om het op te nemen tegen Ella Leyers, maar die ligt ondertussen dus wel al uit het spel. “Thank God“, zo klinkt het bij Serine. Maar nu is ze toch ook wat bang van “die Conner guy“. “Want zo mensen van de politiek, die zijn zo up-to-date met alles.” Zelf is Serine minder mee met de actualiteit. “Ik ben even geprobeerd om het nieuws te volgen, maar dat was zo deprimerend. Er gebeurde echt niets leuks, dus dan ben ik even gestopt. Want het had een impact op mezelf en het was ook altijd hetzelfde: corona, corona, corona en Amerika, Amerika, Amerika.”

Dyslexie

Wel heeft Serine geoefend door de app te spelen. “Maar ik verloor wel vaak. Want je moet ook typen op de app, en ik kan dat niet zo goed. Ik heb dyslexie, dus ik lees en schrijf niet zo goed.” Ze geeft ook nog een disclaimer voor het geval dat ze al na haar eerste aflevering naar huis moet. “Als ik echt faal en het heel slecht doe: sorry. Ik ben niet dom, ik had gewoon mijn dag niet.” Bekijk hier het hele interview.

In haar eerste aflevering heeft Serine alvast een nieuwe fan: “die Conner-guy“, aka Conner Rousseau.

Bekijk hier de volledige lijst met alle kandidaten van De Slimste Mens ter Wereld 2020.

Meer
Lees meer...