‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Deelnemer van vorig jaar keert terug voor opvallende masterclass

Vanavond staat er in Celebrity MasterChef Vlaanderen opnieuw een masterclass op het menu. Die wordt deze keer niet gegeven door een van de juryleden of een andere chefkok, maar wel door een deelnemer van het vorige seizoen. Acteur Wim Willaert, die vorig jaar nét naast de finale greep, komt terug voor een herexamen.

Wim Willaert was een van de meest geliefde deelnemers in het eerste seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Hij sneuvelde toen nét voor de finale en werd zo vierde. Maar hij is nu wel de eerste deelnemer die een masterclass mag komen geven, wat toch ook een beetje winnen is.

Wim Willaert

Wim Willaert zal de deelnemers leren hoe ze zijn signature dessert moeten maken: zwaantjes. Toen hij dit vorig jaar wilde maken, liep het mis omdat er nog een plaat in de oven zat die de warmte tegenhield. Wim ziet zijn terugkeer dus als een herexamen en hoopt te bewijzen dat zijn zwaantjes wel succesvol zijn.

En die kennis zal hij dus ook overdragen op Daan, Fatma, Olga, Titus, Serine en Liesa. Vanavond zal er niemand naar huis moeten gaan, maar er staat wel heel wat op het spel. Wie het beste soesje kan voorschotelen aan de jury krijgt namelijk een gigantisch voordeel en krijgt in de volgende opdracht “een commis waar elke chef ter wereld jaloers op zou zijn”. Daan vraag zich – net als ons – af wat een commis juist is. Gelukkig kent Titus de keukenvocabulaire. Het gaat dus om een extra hulp in de keuken. Waarna Olga al snel de link legt: “Ah, dat gaat iemand van jullie zijn!”

Bekijk hier de teasers voor de aflevering van vanavond:

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...