‘Celebrity MasterChef’ kent nieuw slachtoffer na mislukte sabayon

Het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef is aan zijn derde week bezig en dat betekent dat er ook alsmaar meer kandidaten moeten afvallen. Dat was deze week niet anders, want na de exit van Jan Van Looveren op maandag was het deze keer aan Kawtar Ehlalouch om de keuken te verlaten.

In het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef nemen opnieuw tien kandidaten het tegen elkaar op. Ondertussen is de groep al teruggebracht tot zes, want ook in de aflevering van gisteren moest een kandidaat de wedstrijd verlaten. Wie dat werd, werd uitgevochten in een opdracht rond sabayon.

Celebrity MasterChef

Na de vroege exit van komiek Gunter Lamoot in de eerste week, volgde in de tweede week ook ex-hockeyspeler Thomas Briels na een minder geslaagde biefstuk-friet. Deze keer zorgde de week voor het eerst voor een dubbele exit. Maandag moest namelijk Jan Van Looveren de wedstrijd al verlaten na een spannende strijd tegen Olga Leyers.

In de aflevering van gisteren kregen de overgebleven zeven kandidaten een fijne opdracht voorgeschoteld, namelijk koken met hun geliefden. Daarbij zagen de kijkers hoe Olga Leyers, Titus De Voogdt, Serine Ayari, Daan Alferink, Liesa Naert, Fatma Taspinar en Kawtar Ehlalouch de hulp kregen van hun familie om een gerecht klaar te toveren.

Exit Kawtar

Uiteindelijk ging de afvalrace tussen Daan, Serine, Liesa en Kawtar. Zij hadden het er tijdens de opdrachten het slechtst vanaf gebracht en stonden dus lijnrecht tegenover elkaar bij de eliminatie. Daan besliste namelijk opnieuw om zijn immuniteitspin niet in te zetten, waardoor ook de spanning bij hem te snijden was.

Toch besliste de jury uiteindelijk dat Kawtar Ehlalouch de wedstrijd moest verlaten. Dat zorgde bij de jonge radiostem toch voor de nodige emoties. “Het is zo’n leuke groep en we zijn zo hecht geworden”, klinkt het. Ook de jury was duidelijk over hoe hoog het niveau ondertussen ligt. “Ze heeft het goed gedaan, maar vanaf nu kan een klein foutje het verschil al maken”, vertelt Nick Bril.

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...