Eerste mysterybox van het seizoen doet zijn intrede in ‘Celebrity MasterChef’

De tweede week van Celebrity MasterChef gaat van start. Vorige week namen de kandidaten het al tegen elkaar op in twee grote proeven en was er ook al een eliminatie. Daarbij moest Gunter Lamoot de wedstrijd al verlaten nog voor die goed en wel begonnen was. Deze week doet de mysterybox zijn intrede en zullen er jammer genoeg opnieuw slachtoffers vallen.

Na de overwinning van Linde Merckpoel vorig jaar gaat Play4 ook dit jaar opnieuw op zoek naar de Celebrity MasterChef. Net zoals vorig seizoen stonden er opnieuw tien kandidaten aan de start. Maar toch waren er maar negen schorten en zouden de kandidaten die dus eerst moeten verdienen.

Na de eerste proef kwamen Olga Leyers, Titus De Voogdt, Serine Ayari, Thomas Briels, Daan Alferink en Jan Van Looveren er als de beste koks uit. Voor Liesa Naert, Fatma Taspinar, Kawtar Ehlalouch en Gunter Lamoot stond er een eerste eliminatieproef te wachten. Daar deed een pasta carbonara Gunter Lamoot uiteindelijk de das om.

Eigen pasta

Na de eliminatie was het tijd voor een eerste masterclass. Daar leerden de kandidaten hoe ze hun eigen pasta moesten maken. Dat pasten ze uiteindelijk ook allemaal toe in hun gerecht. Bij Olga Leyers, Liesa Naert, Titus De Voogdt, Kawtar Ehlalouch en Serine Ayari verliep die opdracht gesmeerd. Ook Thomas Briels bracht het er nog goed van af.

Voor Daan Alferink, Jan Van Looveren en Fatma Taspinar verliep het minder vlot. Daan was helemaal de kluts kwijt en besloot dan maar te experimenteren, Jan maakte zijn pasta te groot waardoor die niet helemaal gaar was en Fatma gebruikte deze keer te veel kruiden. Gelukkig kwam er geen tweede eliminatie en zijn de overige kandidaten nog safe.

Mysterybox

Tot nu, want in de eerste aflevering van de nieuwe week krijgen de kandidaten een mysterybox voorgeschoteld. En die ziet er niet meteen fantastisch goed uit. Deze week is de mysterybox namelijk omgedoopt tot uglybox met onder andere een runderhart, zwarte rijst, wulken, wilde paddenstoelen, koolraap, zeewolf en schorseneren.

Met die ingrediënten moeten de kandidaten vooral een mooi gerecht proberen maken. Dat is deze keer het belangrijkste, want enkel de mooiste gerechten zullen door de jury worden geproefd. Wie van de geproefde gerechten ook nog eens het lekkerste maakt, krijgt de eerste immuniteitspin van dit seizoen.

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag te zien op Play4.

Meer
Lees meer...