Eerste aflevering ‘Celebrity MasterChef’ brengt al meteen vier kandidaten in gevarenzone

Het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen is van start gegaan. Sinds gisteren gaan opnieuw tien kandidaten de strijd aan om uiteindelijk tot beste chef van bekend Vlaanderen gekroond te worden. Toch had de jury nog een mededeling: er waren maar negen schorten. Voor de strijd echt kan beginnen zal er dus nog één kandidaat afvallen.

Na de overwinning van Linde Merckpoel vorig jaar gaat Play4 ook dit jaar opnieuw op zoek naar de Celebrity Masterchef. Net zoals vorig seizoen staan er opnieuw tien kandidaten aan de start, maar deze keer zal niet iedereen een Masterchef-schort mogen aantrekken.

De deelnemers dit jaar zijn Gunther Lamoot, Serine Ayari, Olga Leyers, Jan Van Looveren, Thomas Briels, Liesa Naert, Daan Alferink, Fatma Taspinar, Kawtar Ehlalouch en Titus De Voogdt. Maar daarvan zal er dus nog één persoon afvallen vooraleer de strijd écht begint.

Laatste avondmaal

De eerste aflevering draaide rond het ideale laatste avondmaal van de kandidaten. Daarbij moesten ze de jury een perfect hoofdgerecht voorschotelen. Die jury bestaat net zoals vorig seizoen uit sterrenchefs Nick Bril, Inge Waeles en Michaël Rewers. De kandidaten gingen meteen shoppen in het winkeltje en daarbij kreeg de kijker al verschillende keuzes te zien, van risotto tot klassieke Vlaamse gerechten.

Terwijl de kandidaten druk bezig waren aan hun grote opdracht, gooide de jury er nog een extra technische proef bij. Daarbij moesten ze twee perfect gepocheerde eieren voorschotelen. Comedian Serina Ayari deed dat het best en mocht daardoor al meteen een schort komen halen. Zij was safe.

Vier mogelijke afvallers

De rest moest zich dus zien te bewijzen met hun favoriete maaltijd. Daarbij kwam uiteindelijk Olga Leyers als beste uit de bus met haar perfecte risotto. Ook Daan Alferink, Thomas Briels, Titus De Voogdt en Jan Van Looveren konden uiteindelijk genoeg overtuigen en mochten een schort aantrekken.

Dat zorgde er ook voor dat er vier kandidaten in de gevarenzone terechtkwamen. Daarbij besloot de jury om nog niet meteen afscheid te nemen van een kandidaat, maar wel om hen naar een eliminatieproef te sturen. Volgende week krijgt de kijker in een extra opdracht dus te zien welke deelnemer er als eerste zal afvallen: Fatma Taspinar, Kawtar Ehlalouch, Liesa Naert of Gunther Lamoot.

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...