‘Celebrity MasterChef’ neemt afscheid van eerste kandidaat na Italiaanse avond

Het tweede seizoen van Celebrity MasterChef is deze week van start gegaan. In de eerste aflevering kregen de kandidaten de opdracht om hun ideale laatste avondmaal te bereiden. Daarna kwamen vier deelnemers in de gevarenzone terecht. Zij moesten het tegen elkaar opnemen in de eerste eliminatieproef, waarna er ook één kandidaat uitviel.

Na de overwinning van Linde Merckpoel vorig jaar gaat Play4 ook dit jaar opnieuw op zoek naar de Celebrity Masterchef. Net zoals vorig seizoen staan er opnieuw tien kandidaten aan de start, maar deze keer heeft niet iedereen een Masterchef-schort mogen aantrekken.

Als gevolg van de eerste opdracht kwamen kandidaten Gunter Lamoot, Liesa Naert, Fatma Taspinar en Kawtar Ehlalouch in de gevarenzone terecht. Zij moesten hun plaats uiteindelijk proberen opeisen door het maken van een perfecte pasta carbonara. Die pasta werd Gunter Lamoot uiteindelijk fataal.

Exit Gunter

De opdracht leek op het eerste zicht heel gemakkelijk: maak een Pasta Carbonara met slechts enkele ingrediënten. Dat waren pasta, eieren, peper en zout, kaas en spek. Toch was het voor de kandidaten geen cadeau om dat gerecht zonder recept te maken.

Voor Fatma, Kawtar en Gunter was het de allereerste keer. Liesa had wat meer geluk, want zij maakte al vaker een carbonara. Toch was het uiteindelijk Kawtar die met de beste pasta naar de jury kwam. Ook Liesa’s pasta overtuigde, waarna de eliminatie nog tussen Fatma en Gunter ging. Uiteindelijk was het Gunter die de wedstrijd moest verlaten nadat zijn “niet bestaande saus geschift was”.

Eigen pasta

Na de eliminatie was het tijd voor een eerste masterclass. Daar leerden de kandidaten hoe ze hun eigen pasta moesten maken. Dat pasten ze uiteindelijk ook allemaal toe in hun gerecht. Bij Olga Leyers, Liesa Naert, Titus De Voogdt, Kawtar Ehlalouch en Serine Ayari verliep die opdracht gesmeerd. Ook Thomas Briels bracht het er nog goed van af.

Voor Daan Alferink, Jan Van Looveren en Fatma Taspinar verliep het minder vlot. Daan was helemaal de kluts kwijt en besloot dan maar te experimenteren, Jan maakte zijn pasta te groot waardoor die niet helemaal gaar was en Fatma gebruikte deze keer te veel kruiden. Gelukkig kwam er geen tweede eliminatie en zijn de overige kandidaten nog safe.

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag te zien op Play4.

Meer
Lees meer...