‘Celebrity MasterChef’: Gunter Lamoot komt in de problemen: “Ik ben echt slecht met rekenen”

Vanavond staat er voor vier chefs een belangrijke opdracht op de planning in Celebrity MasterChef Vlaanderen. Fatma Taspinar, Kawtar Ehlalouch, Liesa Naert en Gunter Lamoot moeten het namelijk tegen elkaar opnemen voor de laatste drie schorten. En daarbij lijkt vooral Gunter in de problemen te komen.

In de eerste aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen moesten de tien bekende hobbykoks hun plekje in de wedstrijd verdienen. Er waren namelijk maar negen Masterchef-schorten beschikbaar voor de tien deelnemers. Uiteindelijk besloot de jury, bestaande uit Nick Bril, Inge Waeles en Michaël Rewers, om maar zes schorten uit te delen. Wie de laatste drie schorten krijgt, zal uitgevochten worden in de tweede aflevering, die vanavond te zien is op Play4.

Gunter in de problemen

Fatma Taspinar, Kawtar Ehlalouch, Liesa Naert en Gunter Lamoot moesten zich voorbereiden op een Italiaanse opdracht. In de teaser voor de aflevering van vanavond is te zien dat comedian Gunter Lamoot in de problemen komt. De jury liet nochtans weten dat hij eigenlijk een goed genoeg gerecht voorschotelde, maar doordat Serine Ayari al een schort kreeg voor haar perfect gepocheerde eitjes, ging haar plaats in de eliminatieproef naar Gunter.

In de teaser is te zien dat de Fatma, Kawtar, Liesa en Gunter zonder recept een pasta carbonara moeten bereiden. Een opdracht die Gunter niet helemaal ligt. “Mijn grote moeilijkheid is: ik kan niet werken zonder recept. Ik kijk graag naar kookprogramma’s en ik heb al heel veel gekookt volgens een recept. Maar ik onthou dat allemaal niet.” En da’s nog niet alles, want ook een gerecht maken van enkele ingrediënten, ligt Gunter niet. “Je hebt zo mensen die een frigo kunnen opentrekken en zien wat er nog over is en daar dan iets mee maken. Ik vind dat nog niet zo simpel.”

Tot overmaat van ramp is ook rekenen geen talent van Gunter en laat dat in een eliminatieproef nu net van cruciaal belang zijn. “Ik ben heel slecht met cijfers, rekenen en wiskunde.” Zo lijkt 15 min 6 voor Gunter een hele opgave te zijn. “Ik ben nu heel erg bezig met de tijd, want alles moet een beetje gelijkmatig klaarkomen natuurlijk. Dat klinkt viezer dan ik bedoelde”.

Bekijk hier het fragment van Celebrity MasterChef Vlaanderen:

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...