‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’: Het wordt heet in de keuken voor de Thaise opdracht

Het is vanavond al tijd voor de negende aflevering van Celebrity MasterChef Vlaanderen. Daarin zijn we van tien naar vijf koks gegaan en zij krijgen vanavond een pittige opdracht voorgeschoteld. Chef Dokkoon Kapueak komt de deelnemers een masterclass geven, waarna het aan hen is om een Thais gerecht op tafel te toveren. En het wordt al snel mogelijk dat het op de details zal aankomen.

Na de exit van Fatma blijven er nog vijf koks over in Celebrity MasterChef Vlaanderen. Dat aantal zal nog afnemen met de finale in zicht. Vandaag is het daarbij tijd voor een pittige challenge. De koks gaan zich namelijk onderdompelen in de Thaise keuken, een keuken die de meeste koks wel graag eten, maar nog niet zelf gemaakt hebben.

Thaise keuken

Vanavond krijgt de top vijf van Celebrity MasterChef Vlaanderen een bijzondere masterclass. Dokkoon Kapueak, de enige Thaise sterrenchef van de Benelux zal de top vijf leren hoe ze een authentiek Thais gerecht maken.

Na de masterclass moeten ze zelf proberen om hun eigen versie van een typisch Thais gerecht op tafel te toveren. De koks die de beste gerechten voorschotelen, zijn safe, de anderen wacht een gevreesde cook-off. Sommigen zijn bij aanvang al blij met de opdracht. Zo zijn Olga en Serine er gerust in. “Afrikaanse keuken, Aziatische keuken, keukens van ver … Ik heb altijd het gevoel dat die niet alleen mijn buik voeden, maar ook mijn ziel”, klinkt het zo bij Serine. Anderen heb er dan weer minder zin in. Zo krijgt Daan – die gelukkig wel nog steeds zijn pin kan gebruiken – last van stress. “Je kan de jury eigenlijk nooit meer inschatten, ze zijn zo aan het mierenneuken nu.” Ook Titus heeft weinig ervaring met de Thaise keuken. “Thais is echt iets dat wordt besteld. Dat is gaan eten of afhalen. Dat is niet iets waar ik mij bekwaam in voel.”

Bekijk hier de teaser voor de aflevering van vanavond:

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...