Wie wint ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’? Dit staat er op het menu

Het is zover! Vanavond weten we wie het tweede seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen wint en naar huis gaat met de trofee. Naast die trofee staat er ook nog iets anders op het spel: een exclusief diner klaargemaakt door twee sterrenchefs.

Het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef zit er alweer bijna op. Nadat er tien kandidaten aan de startlijn verschenen, blijven er nu amper vier kandidaten over. Het gaat om Titus De Voogdt, Olga Leyers, Daan Alferink en Serine Ayari. Zij maken nog alle vier kans op de overwinning. Hoewel we dus alle vier de kandidaten nog zullen zien in de laatste aflevering, zijn er slechts drie die ook echt zullen deelnemen aan de finale.

Eliminatie

Als eerste op het menu: een eliminatieproef. In de opdracht van afgelopen maandag zag de kijker hoe de vier chefs in duo’s een shift moesten draaien in Bistrot du Nord, de zaak van jurylid Michaël Rewers. Daar kwamen Olga en Titus als beste uit de bus, waarna zij als eerste zeker waren van een plek in de finale.

Voor Serine en Daan is het dus nog even spannend. Zij zullen het vanavond eerst tegen elkaar opnemen in een laatste eliminatie. Daarbij moeten ze beide een perfecte Eggs Benedict maken met een zelfgemaakte Hollandaisesaus en een perfect gepocheerd ei. Dat laatste is iets waar Serine enkele weken geleden alvast glansrijk in slaagde.

Grote finale

De winnaar van de proef zal het daarna dus opnemen tegen Olga en Titus in een laatste grote proef die zal bepalen wie de grote winnaar wordt. Wat er daar precies op het menu staat, is nog een groot geheim. Maar hoe dan ook zullen ze strijden voor eeuwige roem, de MasterChef-trofee én een uniek four-hands dinner van gastjuryleden en driesterrenchefs Viki Geunes en Tim Boury.

De grote finale van Celebrity MasterChef is vanavond te zien op Play4 en via GoPlay.

Meer
Lees meer...