Halve finalisten vormen duo’s tijdens restaurantproef in ‘Celebrity MasterChef’

De halve finale van Celebrity MasterChef gaat beginnen. Deze maandag en woensdag moeten de chefs zich dubbel en dik bewijzen in de keuken. En dat is deze keer niet de keuken van MasterChef, maar wel een echte restaurantkeuken. Daar moeten de deelnemers zelfs duo’s vormen.

Het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef ging eerder dit voorjaar van start met tien kandidaten. Het ging daarbij om comedian Gunter Lamoot, ex-hockeyspeler Thomas Briels, acteur Jan Van Looveren, radiostem Kawtar Ehlalouch, acteur Titus De Voogdt, actrices Olga Leyers en Liesa Naert, nieuwsanker Fatma Taspinar, interieurdesigner Daan Alferink en comédienne Serine Ayari.

Halve finale

Na een spannende strijd vorige week, zijn het uiteindelijk Titus De Voogdt, Olga Leyers, Daan Alferink en Serine Ayari die nog kans maken op de eindoverwinning. Zij beginnen deze week aan de halve finale en die gaat van start in Bistrot du Nord, de zaak van jurylid Michaël Rewers. Daar staat hen een grote uitdaging te wachten.

Volledige shift

Olga, Serine, Titus en Daan moeten tijdens een volwaardige middag- en avondshift het restaurant draaiende houden. Hun tafelgasten? Sterrenchefs, foodcritics en chocolatiers en allemaal verwachten ze een ervaring op sterrenniveau.

The pressure is on. We hebben hoge verwachtingen. De echte test is niet het bereiden van een mooi gerecht, maar wel of ze onder druk kunnen presteren”, klinkt het stellig. De stress in de keuken is voelbaar en zorgt bij Daan zelfs voor kortsluiting: “Ik weet eigenlijk niet wat ik doe, ik ben helemaal van m’n leg. Vreselijk!”

Bekijk de preview hier:

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag te zien op Play4.

Meer
Lees meer...