‘Celebrity MasterChef’: Zalm zal beslissen over lot van de kandidaten

Het nieuwe seizoen van Celebrity MasterChef gaat als een speer. Afgelopen maandag zagen de kijkers in de zevende aflevering hoe de overgebleven kandidaten zich aan de desserts waagden. Maar woensdag is het opnieuw tijd voor een klassiek hoofdgerecht: zalm. Die zal meteen ook beslissen welke kandidaat het programma moet verlaten.

Celebrity Masterchef is ondertussen al toe aan zijn vierde week. Dat wil zeggen dat er ondertussen al heel wat kandidaten zijn afgevallen. Zo moesten de kijkers al afscheid nemen van Gunter Lamoot, Thomas Briels, Jan Van Looveren en Kawtar Ehlalouch.

De overige zes kandidaten kregen op maandag een opvallende workshop van acteur Wim Willaert. Wie daarna de beste zwaantjes kon voorschotelen aan de jury, mocht strijden om een extra voordeel.

Extra voordeel

Uiteindelijk gingen Liesa Naert, Olga Leyers en Fatma Taspinar plaatsnemen op de tribune en ging de finale strijd van de zoete aflevering tussen Titus De Voogdt, Daan Alferink en Serine Ayari. Zij kregen een halfuur de tijd om een lekker dessert te maken op basis van koffie.

Daarbij koos Daan voor een opgewardeerde Espresso Martini, ging Serine voor koffiedruppeltjes op een hartige pannenkoek en nam Titus een risico door het maken van een mousse. Uiteindelijk mocht Daan zegevieren en krijgt hij voor de opdracht van woensdag een gigantisch voordeel: de hulp van Nick Bril.

Zalm

Die hulp zal Daan alleszins kunnen gebruiken, want op woensdag staat er zalm op het menu. Van fileren tot dresseren, alles moet on point zijn. En daarbij hebben we in de eerste afleveringen alvast gezien dat zo’n vis fileren niet voor iedereen is weggelegd.

Terwijl de andere kandidaten zoeken naar een oplossing, zit Daan zit op een roze wolk. Hij krijgt namelijk tien minuten de hulp van sterrenchef Nick Bril én heeft daarnaast ook nog steeds de immuniteitspin.

Celebrity MasterChef is elke maandag en woensdag om 21.05 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...