Moonbin van K-popgroep ASTRO overleden op 25-jarige leeftijd

Moonbin van de K-popgroep ASTRO is overleden, dat meldden verschillende Zuid-Koreaanse media en werd ondertussen ook bevestigd door het agentschap Fantagio. Hij werd gevonden in zijn appartement door een van z’n managers. Moonbin werd 25 jaar oud.

Droef nieuws uit Zuid-Korea, waar de 25-jarige zanger Moonbin van de K-popgroep ASTRO overleden is. Moonbin was actief als zanger, acteur en presentator.

Moonbin

Moonbin startte zijn carrière in 2009 op 11-jarige leeftijd als acteur. Toen was hij te zien in de reeks Boys Over Flowers. Later verscheen hij ook nog in reeksen als Moment of Eighteen en The Mermaid Prince. In 2016 maakte Moonbin dan zijn debuut als een van de zes leden van de boyband ASTRO. Van 2020 tot 2022 was hij een van de vaste presentatoren van de wekelijkse muziekshow Show Champion. Moonbins jongere zus Moon Sua, die deel uitmaakt van de K-popgroep Billlie, is sinds begin dit jaar een van de nieuwe presentatoren van Show Champion.

Moonbin maakte ook deel uit van de ASTRO-subunit Moonbin & Sanha, die sinds 2020 al verschillende EP’s uitbracht. In december verlengde Moonbin nog zijn contract bij Fantagio Entertainment en op 4 januari 2023 verscheen de derde EP van Moonbin & Sanha, ‘Incense’, met de single Madness. Naar aanleiding van die EP waren Moonbin & Sanha bezig aan een reeks evenementen in verschillende Aziatische landen. Zo stond er volgende maand nog een fanevenement gepland in Jakarta in Indonesië. Eerder vandaag werd dat evenement geschrapt “door onvoorziene omstandigheden” en niet veel later deelden de eerste Zuid-Koreaanse media het nieuws dat Moonbin overleden zou zijn.

Statement

Het nieuws werd ondertussen ook al bevestigd door het agentschap Fantagio Entertainment met een lang statement. “Het spijt ons dat we dit vreselijke en hartverscheurende nieuws moeten brengen. Op 19 april heeft ASTRO-lid Moonbin ons plots verlaten en is hij een ster aan de hemel geworden.”

In het statement vraagt het agentschap ook om niet te speculeren over de dood van Moonbin en de privacy van zijn vrienden en familie te respecteren. Het agentschap laat ook weten dat de begrafenis zal doorgaan in gesloten kring waarbij enkel zijn familie, naaste vrienden en collega’s aanwezig zullen zijn.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer
Lees meer...