Rocky verlaat K-popgroep ASTRO, groep gaat verder met vijf

Fantagio Entertainment, het agentschap van ASTRO, heeft laten weten dat de groep vanaf nu verder gaat met vijf leden. Rocky besloot om zijn contract bij het agentschap niet te verlengen. Dat hing al wat langer in de lucht, maar nu komt ook de bevestiging dat hij de groep zal verlaten.

Rocky (24) zal de K-popgroep ASTRO verlaten. Dat heeft het agentschap Fantagio Entertainment laten weten. Het nieuws komt niet helemaal als een shock, aangezien vier leden van de groep, JinJin, Cha Eunwoo, Moonbin en Sanha, in december hun contract bij Fantagio verlengden. MJ en Rocky deden dat toen nog niet. Bij MJ komt dat doordat hij momenteel zijn verplichte legerdienst uitvoert en nu weten we dus ook waarom Rocky dat niet deed.

Rocky

Twee maanden na het nieuws dat de vier leden van Fantagio hun contract bij het agentschap en de groep verlengden, volgt nu een update over Rocky. Ook zijn contract van zeven jaar is verlopen en hij kreeg net als de rest de kans om bij te tekenen, maar na lange discussies heeft hij besloten om dat niet te doen. Het is in de K-popwereld niet ongezien dat een artiest deel blijft uitmaken van een groep, ook al zit hij/zij nu bij een ander agentschap. Bekende voorbeelden hiervan zijn I.M van MONSTA X en drie leden van BIGBANG. Zij besloten om te verhuizen naar een ander agentschap, maar zullen wel nog steeds deel uitmaken van de comebacks van hun respectievelijke groep.

In het statement laat Fantagio weten dat ASTRO nu zal verder gaan als een groep met vijf leden. Dat zal al zeker zo blijven tot de terugkeer van MJ, die sinds mei 2022 zijn verplichte legerdienst uitvoert. Bij zijn terugkeer zal hij ook de kans krijgen om bij te tekenen bij Fantagio of om net zoals Rocky andere oorden op te zoeken. De andere vier leden zullen zich de komende tijd focussen op hun solowerk en units met verschillende leden. Zo is Cha Eunwoo actief als acteur en brachten Moonbin & Sanha onlangs nog een nieuw nummer uit met twee.

Meer
Lees meer...