Taeyang en Daesung verlaten YG Entertainment maar blijven lid van BIGBANG

Na T.O.P hebben nu ook Taeyang en Daesung van BIGBANG besloten om hun contract met YG Entertainment niet te verlengen. Taeyang verhuisde naar THEBLACKLABEL, een dochteragentschap van YG Entertainment. Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de plannen van Daesung zijn.

Drie van de vier leden van de iconische K-popgroep BIGBANG hebben ondertussen besloten om het agentschap YG Entertainment te verlaten. Ze zullen allemaal wel lid blijven van BIGBANG en zullen dus nog wel samen optreden in de toekomst.

BIGBANG

BIGBANG maakte z’n debuut in 2006 en is zo een van de oudste K-popgroepen die nog steeds actief is Oorspronkelijk telde de groep vijf leden, maar door zijn betrokkenheid bij het Burning Sun-schandaal verliet Seungri in 2019 de groep. Sindsdien bestaat BIGBANG nog uit vier leden: T.O.P, Taeyang, G-Dragon en Daesung.

Dit jaar loopt het contract van de vier overgebleven leden met YG Entertainment af. Daardoor krijgen ze de keuze om bij het agentschap te blijven of andere oorden op te zoeken. T.O.P hakte de knoop in februari van dit jaar al door. Hij besloot toen om niet bij YG te blijven, maar hij bleef wel een lid van BIGBANG. Zo was hij ook te zien in de comeback van BIGBANG, Still Life, die op 5 april verscheen. Het ging toen om de eerste release van BIGBANG als groep sinds 2018 en dus ook hun eerste met vier leden.

T.O.P sloot zich niet aan bij een nieuw agentschap omdat hij zich meer wil focussen op zijn passie voor kunst. Hij zal ook deel uitmaken van de crew van het DearMoon-project van SpaceX, waarmee hij naar de andere kant van de maan zal reizen.

Taeyang en Daesung

Taeyang, Daesung en G-Dragon zijn deze maand bezig met het onderhandelen van hun contract. Daarbij besloten Taeyang en Daesung al om YG Entertainment te verlaten. Taeyang is het wel niet ver gaan zoeken. Hij verhuisde namelijk naar het agentschap THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment. Het agentschap heeft enkel soloartiesten in z’n portefeuille. Daarbij gaat het om Jeon Somi, Zion.T, Vince, Løren en nu dus ook Taeyang.

Daesung heeft ook besloten om YG Entertainment te verlaten. Het agentschap liet daarbij weten dat Daesung op zoek is naar “een nieuwe start”. Ook bij hem werd benadrukt dat hij lid zal blijven van BIGBANG. Het is nog niet duidelijk of hij naar een nieuw agentschap zal gaan of zoals T.O.P voor een carrièreswitch zal kiezen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk wat G-Dragon zal doen. YG Entertainment liet wel weten dat ze nog volop bezig zijn met contractbesprekingen met de rapper.

Meer
Lees meer...