Ruimtetoerismeproject SpaceX stelt crewleden voor met o.a. Steve Aoki en T.O.P van BIGBANG

SpaceX, het ruimtebedrijf van Elon Musk, zal volgend jaar de eerste toeristen naar de maan sturen. Het gaat daarbij om het project ‘dearMoon’ van de Japanse miljardair Yusaku Maezawa. Hij gaf iedereen de kans om zich in te schrijven, waarna hij zou kiezen wie hij meeneemt. Maezawa heeft nu zijn crew bekendgemaakt, al gaat het niet helemaal om gewone stervelingen.

Volgend jaar zal het ‘dearMoon’-project van SpaceX voor het eerst ruimtetoeristen naar de maan brengen. Het project wordt gefinancierd door de Japanse miljardair Yusaku Maezawa, die een heuse wedstrijd hield om zijn crew samen te stellen. Uit meer dan een miljoen inschrijving koos Maezawa een crew van acht mensen uit uiteenlopende sectoren.

dearMoon

Ongeveer een jaar geleden deden Elon Musk en Yusaku Maezawa een oproep om een crew samen te stellen voor de eerste vlucht van ‘dearMoon’, waarbij gewone mensen naar de ruimte zouden reizen. Iedereen kon zich inschrijven voor het project waarna Maezawa zijn crew van acht mensen zou uitkiezen.

Uiteindelijk reageerden meer dan een miljoen mensen op de oproep, van waaruit er dus acht gelukkigen gekozen werden die volledig gratis mee zullen reizen met Maezawa. Daarbij ging Maezawa vooral voor bekende namen en mensen die als fotograaf of filmmaker voor mooie beelden kunnen zorgen van het avontuur.

Steve Aoki en T.O.P

De opvallendste namen zijn die uit de muziekwereld. Maezawa heeft er namelijk voor gekozen om de Japans-Amerikaanse dj Steve Aoki en de Zuid-Koreaanse rapper T.O.P mee te nemen. T.O.P is een van de leden van de K-popgroep BIGBANG en zal de eerste Zuid-Koreaan worden die naar de maan reist. Naast de twee muzikanten gaan ook de Amerikaanse YouTuber Tim Dodd, de Tsjechische danser en choreograaf Yemi A.D., de Ierse fotografe Rhiannon Adam, de Indiase acteur Dev Joshi en filmmakers Karim Iliya (Verenigd Koninkrijk) en Brendan Hall (Verenigde Staten). De Amerikaans snowboardster Kaitlyn Farrington en de Japanse danseres Miyu maken deel uit van de reservecrew.

Deze acht zullen acht dagen lang meereizen met Maezawa voor een vlucht die verder dan de maan zal gaan. De crew zal zo de ‘dark side of the Moon‘ zien en het unieke zicht op de aarde hebben. Alle crewleden hebben zich voorgesteld in een filmpje waarin ze uitleggen waarom de reis voor hen zo speciaal zal zijn. De filmpjes zijn te vinden in de links onder de namen van de crewleden hierboven.

Meer
Lees meer...